Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 6/9/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  06  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004
(απόσπασμα της δημοσίευσης)

\

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ¨Ε"
Η Μεσσηνία στο νέο τοπίο περιφερειακής ανάπτυξης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Διακομματική σύσκεψη για τα προβλήματα της Μεσσηνίας

"Με την άψογη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων, η χώρα μας κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα. Αποδείξαμε στους δύσπιστους εαυτούς μας, σε Έλληνες και ξένους πως με σωστό σχεδιασμό, μακρόχρονη προσπάθεια, συλλογική προσφορά και σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε και τους πιο δύσκολους στόχους.

Η κυβέρνηση οφείλει πέραν της οφειλόμενης αυτοκριτικής για τη στάση που τήρησε « για έργα που δεν θα τελειώσουν ποτέ», «μακέτες» κτλ, να δρομολογήσει ουσιαστικές διαδικασίες για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Πρέπει να κερδίσουμε τώρα το στοίχημα της ανάπτυξης της υπαίθρου, με την διάχυση και δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε περιφερειακό επίπεδο. Ειδικότερα για τη Μεσσηνία , που το αναπτυξιακό έλλειμμα είναι μεγάλο, είναι ανάγκη να προχωρήσει με προτεραιότητα η κατασκευή των εθνικών οδικών αξόνων Τρίπολης – Καλαμάτας και Ιόνιας Οδού που είναι ευρύτερης σημασίας, η ένταξη της Μεσσηνίας στην Δ΄ ζώνη κινήτρων, η ολοκλήρωση των έργων που έχουν ενταχθεί στο Γ΄ ΚΠΣ, η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Αγροτικού Τομέα.

Πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, τη σύγκληση σύσκεψης με τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Μεσσηνίας και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, προκειμένου να συζητήσουμε σε πνεύμα ενότητας και συλλογικότητας μέτρα και παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του Νομού μας.

Είναι καιρός μακριά από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες με συγκεκριμένο σχεδιασμό - να αφυπνισθούμε, να ενώσουμε προσπάθειες και δυνάμεις για την προοπτική του τόπου μας".