Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/9/2004

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ....
Ώρα να κερδίσουμε το στοίχημα
της περιφερειακής ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής!"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   03  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"Κερδίσαμε το στοίχημα των αγώνων...
ΩΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ".

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  03  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"Κερδίσαμε το στοίχημα των αγώνων.
Ωρα να κερδίσουμε το στοίχημα
της περιφερειακής ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής!"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  03  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

ΩΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ!
Κερδίσαμε το στοίχημα των αγώνων

Του Δημήτρη Κουσελά, βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ.

Δίκαια εισπράξαμε τα συγχαρητήρια και τη συγγνώμη ακόμα και εκείνων των ξένων ΜΜΕ, που συστηματικά κινδυνολογούσαν, αμφισβητώντας τη δυνατότητα της χώρας μας να διοργανώσει πετυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δυστυχώς δεν ακούσαμε καμιά αυτοκριτική, καμιά συγγνώμη από εκείνους που, απ’ τη θέση –τότε- της Αντιπολίτευσης, συναγωνίζονταν μεταξύ τους στην πρόβλεψη καταστροφών, στο να στηλιτεύουν «έργα που δεν χρειάζονται» ή «που δεν θα τελειώσουν ποτέ», «ελλείψεις», «μακέτες» κλπ. Αντίθετα, έσπευσαν πρώτοι να εισπράξουν τα εύσημα, στη λογική του «ότι καλό, δικό μας, ότι κακό, των άλλων» !

‘Οχι πως δεν αναδείχθηκαν προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού, που ναι μεν αποτελούν παγκόσμια φαινόμενα, αλλά απαιτούν θαρραλέες τομές, διαφάνεια και εγρήγορση, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από όλους τους αθλητικούς παράγοντες.

‘Όμως, ο «λογαριασμός» αυτών των Αγώνων, δεν θα είναι μόνο το κόστος τους, που αναπόφευκτα επιβαρύνθηκε από διεθνείς πιέσεις και τρομοφοβίες. Είναι και σημαντικότατα μελλοντικά οφέλη, αρκεί να γίνει σωστός σχεδιασμός αξιοποίησης (και όχι ξεπουλήματος) των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, είναι οι σημαντικότατες υποδομές, που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα, είναι η θετική προβολή της χώρας μας, που πρέπει και μπορεί να εξαργυρωθεί στο πολλαπλάσιο, με αυξημένο τουρισμό και επενδύσεις σε όλη την Επικράτεια μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι αποδείξαμε, πρώτα απ’ όλα στους δύσπιστους εαυτούς μας, πως όταν πραγματικά θέλουμε, πετυχαίνουμε και τον πιο δύσκολο στόχο.

‘Όχι βέβαια με …«μαγικά της τελευταίας στιγμής», αλλά με επίπονο σχεδιασμό, με μακρόχρονη προσπάθεια, με συστράτευση, με τη θέληση για συλλογική προσφορά των χιλιάδων εθελοντών, που αξίζει να γίνουν το φωτεινό μας παράδειγμα.

Τώρα που μας περιμένει μια εξίσου δύσκολη αναμέτρηση με την καθημερινότητα του πολίτη και με τα προβλήματά της, αλλά και με το δύσκολο στοίχημα της διάχυσης των υποδομών και της ανάπτυξης σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, ας αξιοποιήσουμε αυτή τη γνώση, ας κάνουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά στο δρόμο της συλλογικότητας, της δημιουργίας, και –οπωσδήποτε- της αυτοκριτικής!