Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/9/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  01  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Να ενταχθεί η Μεσσηνία στη Δ΄ζώνη κινήτρων"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  01  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Βουλευτές και φορείς μαζί στον υπουργό
για ένταξη του νομού στη Δ΄ Ζώνη"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  01  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΠΡΟΤΑΣΗ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Να ενταχθεί στη Δ΄ Ζώνη κινήτρων"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 01  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

"ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ Δ΄ ΖΩΝΗ
 Πρόταση - πρωτοβουλία Δ. Κουσελά για συνάντηση βουλευτών
 του νομού και παραγωγικών τάξεων με τον Υπ. Οικονομίας"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   01  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004

Πρόταση με στόχο τη συζήτηση για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας
Ο Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Στο πλαίσιο της αναγκαίας προώθησης του αιτήματος των παραγωγικών τάξεων του νομού μας για την ένταξη της Μεσσηνίας στη Δ’ ζώνη κινήτρων, ενόψει και της επεξεργασίας του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έστειλε στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, επιστολή ζητώντας να δει με ιδιαίτερη προσοχή «το δίκαιο και τεκμηριωμένο αίτημα των παραγωγικών τάξεων της Μεσσηνίας».

Παράλληλα ο κ. Κουσελάς ζητά να αναλάβει πρωτοβουλία ο κ. Αλογοσκούφης «για τη διοργάνωση μιας συνάντησης με το σύνολο των βουλευτών του Νομού, με την παρουσία και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, για τη συζήτηση των προβλημάτων ανάπτυξης της Μεσσηνίας, καθώς και του συγκεκριμένου αιτήματος». Ολόκληρη η επιστολή του βουλευτή έχει ως εξής:

« Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

‘Ηδη με την από 23/8/2004 Επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Κ. Μουσουρούλη, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας έχουν λάβει γνώση του εύλογου αιτήματος των παραγωγικών τάξεων της Μεσσηνίας, εν όψει της επεξεργασίας του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, να ενταχθεί ο Νομός μας στη Δ’ ζώνη κινήτρων.

‘Εχει πλέον τεκμηριωμένα διαπιστωθεί, τόσο από τις παραγωγικές τάξεις όσο και από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού, ότι μόνο ενισχυμένα κίνητρα και ουσιαστικά αναβαθμισμένες υποδομές θα προσελκύσουν επενδυτές στο Ν. Μεσσηνίας, που συγκαταλέγεται μεταξύ των νομών με τους χαμηλότερους δείκτες ευημερίας στη χώρα μας. Κάτι που αναγνωρίστηκε δημόσια και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην προεκλογική του ομιλία στην Καλαμάτα, με την αναφορά του στην ανάγκη «να αλλάξουμε ταχύτητα για τη Μεσσηνία» και με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του νομού μας.

Ως βουλευτής Μεσσηνίας και με πλήρη επίγνωση της προτεραιότητας να προάγουμε την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βελτίωση της ευημερίας στο νομό μας, σας καλώ, ενόψει της διαμόρφωσης των ρυθμίσεων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή το δίκαιο και τεκμηριωμένο αίτημα των παραγωγικών τάξεων της Μεσσηνίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα παρακαλούσα με πρωτοβουλία σας για τη διοργάνωση μιας συνάντησης με το σύνολο των βουλευτών του Νομού, με την παρουσία και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, για τη συζήτηση των προβλημάτων ανάπτυξης της Μεσσηνίας, καθώς και του συγκεκριμένου αιτήματος.

‘Όπως γνωρίζετε, Κύριε Υπουργέ, τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και μια σύσκεψη τέτοιου επιπέδου θα βοηθούσε ουσιαστικά στην αντιμετώπισή τους

Πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα και θετικά σε ένα αίτημα, που βρίσκεται στο επίκεντρο των αναγκών και των προσδοκιών ολόκληρου του παραγωγικού δυναμικού και των φορέων της Μεσσηνίας».