Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/8/2004

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004

ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση Κεντέρη – Θάνου
Ενώ δηλώνει εντυπωσιασμένος από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Μπορεί να βαδίζουμε αισίως στη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων και η επικαιρότητα να ασχολείται με το δεύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε στην ελληνική εθνική ομάδα, όμως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας και η Αθήνα τα πάνε μια χαράς στη διεξαγωγή της 28ης Ολυμπιάδας. Βέβαια, το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο στις υποθέσεις Κεντέρη – Θάνου και Σαμπάνη έχει παγώσει τα χαμόγελα των περισσοτέρων, αλλά η θετική αύρα από την απόλυτα πετυχημένη τελετή έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει ξεθυμάνει ακόμη.

Από τους θεατές της προηγούμενης Παρασκευής που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης ήταν και ο βουλευτής Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ Δημ. Κουσελάς. Όπως αναφέρει ο κ. Κουσελας στο «Θ», η τελετή έναρξης έπεισε και τον πιο απαιτητικό θεατή για την καλλιτεχνική της αξία. Εξάλλου, δε, απέδωσαν τα εύσημα στους δημιουργούς της οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες. « Ήταν πολύ καλή. Λιτή, χωρίς υπερβολές και χολιγουντιανά στοιχεία. Ο κ. Παπαϊωάννου κατάφερε μέσα στο χρόνο που διέθετε να «απαγγείλει» την ελληνική μυθολογία και τον πολιτισμό με εξαιρετικό τρόπο», προσθέτει.

Από την άλλη πλευρά, όποιος αναφέρεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, δεν «ξεχνά» να σημειώσει και τα σκάνδαλα «ντόπινγκ». Μάλιστα, όπως ήταν φυσικό, το όλο θέμα ξέφυγε από τα στενά αθλητικά του πλαίσια και αποτέλεσε – ακόμη και μέχρι σήμερα – σημείο τριβής και αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Κατά το βουλευτή Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ., για τα όσα διαδραματίστηκαν στην υπόθεση Κεντέρη – Θάνου υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, οι οποίες πέφτουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση: «Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες πρωταθλητές, έπρεπε να επέμβει η κυβέρνησης, οφείλοντας να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Γιατί τόσες ημέρες που το θέμα σερνόταν, η Ελλάδα εκτέθηκε στη διεθνή κοινότητα, γεγονός που διαπιστώθηκε εκ των υστέρων βέβαια».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Κουσελάς σκοπεύει να μείνει στο πνεύμα των Αγώνων, που κυριαρχεί άλλωστε σε ολόκληρο τον κόσμο, κι έτσι, εκτός από την τελετή έναρξης και το αγώνισμα της σφαιροβολίας στην Αρχαία Ολυμπία, θα παρακολουθήσει και την τελετή λήξης.