Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9/8/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004
       (απόσπασμα της δημοσίευσης)

Ενώνει όλους τους Μεσσήνιους το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο
ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
 

Έτοιμος να κάνει… βουτιά με ψαροντούφεκο στον Κυπαρισσιακό Κόλπο ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς , όταν του ζητήσαμε στο τηλέφωνο ένα σχόλιο για το σχεδιαζόμενο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Πελοποννήσου.

«Θέλω κατ’ αρχήν», είπε, «να συγχαρώ την «Ε» γιατί ήταν η εφημερίδα η οποία ανέδειξε το ζήτημά αυτό, που είναι πολύ σημαντικό για την προβολή των ασύγκριτων μεσσηνιακών προϊόντων, ενώ παράλληλα θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στις ευρωμεσογειακές σχέσεις που οικοδομήθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη αναπτυξιακή προσπάθεια που πρέπει να επιχειρηθεί.

Το ΔΕΚ Πελοποννήσου», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα νομό που έχει ανάγκη, προκειμένου να υπάρξει μια αναπτυξιακή ώθηση.

Είναι καλύτερα να πάει σε ένα νομό που έχει μείνει πολύ πίσω στους δείκτες ανάπτυξης, όπως η Μεσσηνία, παρά σε ένα νομό που είναι ήδη ανεπτυγμένος και έχει διαφορετικές προοπτικές».

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στη διεκδίκηση της έδρας του περιφερειακού εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ είναι πολλά και αξιόλογα για τον Δημήτρη Κουσελά: Τα καλαματιανά προϊόντα είναι ασύγκριτα, φημισμένα και παγκοσμίως γνωστά, στην πόλη καταλήγουν η Ιόνια Οδός, ο διεθνής σιδηροδρομικός άξονας Τεργέστης – Καλαμάτας και το πελοποννησιακό δίκτυο, υπάρχει αεροδρόμιο, λιμάνι με προοπτικές ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Β. Αφρική, ενώ έχουμε ήδη αποκομίσει μια σημαντική εμπειρία από την πολυετή λειτουργία των «Ανθεστηρίων» και την επιτυχή πορεία του πολιτιστικού οδοιπορικού «Οι δρόμοι της ελιάς».

«Είναι καιρός η κυβέρνηση να αποδείξει ότι ευνοούσε τις δεσμεύσεις της για την ανάπτυξη του νομού μας. Προσωπικά θ αγωνιστώ για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα» κατέληξε ο Δημήτρης Κουσελας.