Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30/7/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

" ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ 
Φοροεισπρακτική η πολιτική της Ν.Δ."

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

"Ομιλία Κουσελά για το νομοσχέδιο
Περαίωση φορολογικών υποθέσεων

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
«Απουσία οράματος και στρατηγικής»

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σ/ν «Περαίωση φορολογικών υποθέσεων, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς στην τοποθέτησή του, χαρακτήρισε χωρίς όραμα και στρατηγική της θέσεις της κυβέρνησης για τις φοροεισπρακτικές της κινήσεις.

Συμπλήρωσε μάλιστα, πως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε αποτελεί μια άνευ προηγουμένου νομιμοποίηση της παραοικονομίας και του βρώμικου χρήματος. Χαρακτηριστικά επισήμανε:

«Με το άρθρο 3 του κεφ. Α του σ/ν, παρέχεται φορολογική και νομική ασυλία σε επιχειρήσεις, που αποδεδειγμένα εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Και η Κυβέρνηση το κάνει αυτό, την ώρα που το ΣΔΟΕ έχει ανακαλύψει μια σειρά από υποθέσεις, που έχουν ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και διώκονται ποινικά. Την ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων έχει κλείσει τις φορολογικές της υποθέσεις, μέσα από νόμιμες διαδικασίες.

Με την τροπολογία που κατέθεσε, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «φορολόγηση επαναπατριζόμενων κεφαλαίων», συμπληρώνει το παζλ των νέων ηθών με τα οποία θέλει να διαπαιδαγωγήσει την Ελληνική Κοινωνία. Με αυτές τις ρυθμίσεις, δίνει τη δυνατότητα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που έχει φυγαδευτεί στο εξωτερικό. Αυτή η ρύθμιση νομιμοποιεί πλήρως, στην πράξη, ακόμα και εγκληματικές ενέργειες, με βάση τις οποίες τα «επαναπατριζόμενα» κεφάλαια μπορεί να αποκτήθηκαν.

Οι 83 Τράπεζες, που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, πολλές από τις οποίες ούτε καν τις γνωρίζει η Κυβέρνηση, ή τα άλλα «πάσης φύσεως» χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στα οποία αναφέρεται η ρύθμιση; Γιατί αυτά να ελέγξουν την προέλευση και τη νομιμότητα των κεφαλαίων, όταν θα εισπράττουν τη μεγαλύτερη δυνατή προμήθεια από την είσοδο αυτών των απροσδιόριστης προέλευσης κεφαλαίων στη χώρα μας; Μήπως αυτή ακριβώς ήταν η απαίτηση των Τραπεζών, το αντάλλαγμα για να δεχθούν τη ρύθμιση για τα πανωτόκια; Υπάρχει καμιά δέσμευση για παραγωγικές επενδύσεις; ‘Η μήπως γίνεται η παραμικρή αναφορά για δημιουργία θέσεων απασχόλησης;Δυστυχώς όχι. Αυτός ο «επαναπατρισμός» κεφαλαίων είναι άνευ όρων και προϋποθέσεων!»

Κατέληξε ο κ. Κουσελάς.