Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 19/1/2008

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

 Δ.ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΓΚΑΡΚΓΚΑΝΑ
<<Να μην κλείσει το πρακτορείο της Τράπεζας Ελλάδος
στην Κυπαρισσία>>

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

<< Επιστολή για να μην κλείσει το πρακτορείο της Τράπεζας Ελλάδος
στην Κυπαρισσία>>>

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

<<Επιστολή  Κουσελά στην  Τράπεζας Ελλάδος
για την  Κυπαρισσία>>

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

«Επιστολή του Δημήτρη Κουσελά στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για να μην κλείσει το Πρακτορείο της στην Κυπαρισσία »

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γκαργκάνα, ζητώντας του να μην κλείσει το Πρακτορείο Κυπαρισσίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εξυπηρέτηση ειδικών συναλλαγών στην Κυπαρισσία και στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.

Το πλήρες κείμενο της Επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Με την από 6-3-2007 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του Πρακτορείου Κυπαρισσίας, προγραμματιζόμενη να υλοποιηθεί από την 1-2-2008 και η ευθύνη παρακολούθησης των λογαριασμών του εν λόγω Πρακτορείου ανατέθηκε στο Υποκατάστημα Καλαμάτας.

Η εν λόγω απόφαση, η οποία εκ των υστέρων συμπεριέλαβε το Πρακτορείο Κυπαρισσίας στα προς κλείσιμο Πρακτορεία της ΤτΕ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ειδική συμφωνία της Διοίκησης με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος. Η εν λόγω συμφωνία αφορούσε στο κλείσιμο 26 Πρακτορείων σε σύνολο 67, τα οποία προσδιορίζονταν ονομαστικά, μεταξύ δε αυτών δεν είχε συμπεριληφθεί το Πρακτορείο Κυπαρισσίας, για προφανείς λόγους εξυπηρέτησης της τοπικής κοινωνίας.

Το Πρακτορείο Κυπαρισσίας κάθε άλλο παρά αποτελεί μια μονάδα της ΤτΕ με αμελητέας αξίας αντικείμενο. Εξυπηρετεί πλήθος εξειδικευμένων συναλλαγών σημαντικού αριθμού πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας Ν. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα τους Δήμους Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Χώρας, Αυλώνα, Αετού και Δωρίου, καθώς και την Κοινότητα Τριπύλας, αλλά και υπηρεσίες όπως το Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το Τελωνείο, τους ναούς, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Γεωργίας.

Αντιλαμβάνεσθε, κατόπιν αυτών, την ιδιαίτερη σημασία του Πρακτορείου Κυπαρισσίας για την περιοχή και την ομαλή εξυπηρέτηση πλήθους συμπολιτών μας για τις ειδικές συναλλαγές τους. Σε διαφορετική περίπτωση, όλοι αυτοί, καθώς και σημαντικός αριθμός δημόσιων υπηρεσιών της περιοχής μας, θα υποστούν επαχθείς μετακινήσεις και θα επωμισθούν πρόσθετο κόστος για τη διενέργεια των συναλλαγών τους στο Υποκατάστημα Καλαμάτας.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή ήδη οι εξυπηρετούμενοι από το Πρακτορείο Κυπαρισσίας διαμαρτύρονται έντονα και απορούν με ποια κριτήρια αποφασίστηκε και μάλιστα εκ των υστέρων το κλείσιμό του, παρά την περί του αντιθέτου συμφωνία της Διοίκησης με τον Σύλλογο Εργαζομένων, σας παρακαλώ να επανεξετάσετε την Απόφαση του Γ.Σ. και να διατηρήσετε σε λειτουργία το Πρακτορείο Κυπαρισσίας. ‘Ένα Πρακτορείο πραγματικά χρήσιμο, το οποίο εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία και συνεισφέρει στην ομαλότητα των συναλλαγών. »