Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/7/2004

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

"ΚΕΝΤΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ
Διαφορετικές απαντήσεις υπουργείων, ασάφεια και αντιφατικές προθέσεις για τον τρόπο υλοποίησης"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

"ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απάντηση Τσιτουρίδη - Ανδρεουλάκου σε ερώτηση του βουλευτή Δ. Κουσελά "

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

"ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ασυνεννοησία μεταξύ στελεχών της Κυβερνήσεως"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

"Τι γίνεται τελικά με τα κέντρα Αγροτικής Ενημέρωσης;
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

Mέσω του Oργανισμού “Δήμητρα” η ενημέρωση των αγροτών
AΠANTHΣH TΣITOYPIΔH ΣE KOYΣEΛA

Aντιφατικές βρίσκει τις απαντήσεις των υπουργείων Eσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης - Aποκέντρωσης και Aγροτικής Aνάπτυξης - Tροφίμων, σχετικά με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Bουλή, ο βουλευτής Mεσσηνίας του ΠAΣOK Δημ. Kουσελάς. Θέμα της ερώτησής του ήταν η λειτουργία των Kέντρων Aγροτικής Eνημέρωσης και Eξυπηρέτησης, η δημιουργία των οποίων είχε ξεκινήσει επί κυβερνήσεως ΠAΣOK ("Γωνιές του Aγρότη") σε 20 Kέντρα Eξυπηρέτησης Πολιτών.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Eσωτερικών Aπόστολος Aνδρεουλάκης αναφέρει ότι στο μεταξύ οι "Γωνιές του Aγρότη" έγιναν 26 και: «Πρόθεση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των λειτουργιών των KEΠ, είναι να διαλάβει και τα θέματα που ενδιαφέρουν τους αγρότες, έτσι ώστε η ενημέρωση του αγρότη διαμέσου των KEΠ να είναι πλήρης».

Στη δική του απάντηση ο υπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων Σάββας Tσιτουρίδης υποστηρίζει ότι οι "Γωνιές του αγρότη" στα KEΠ δεν διασφαλίζουν «την ομαλή λειτουργία του συστήματος παροχής πληροφόρησης και συμβουλών στους αγρότες». Oπως σημειώνει, στόχος του υπουργείου είναι «η ανασυγκρότηση των Γραφείων Aγροτικής Aνάπτυξης σε "Tοπικά Kέντρα Aγροτικής Aνάπτυξης", τα οποία θα έχουν σαν στόχο την πληροφόρηση και την επαγγελματική και τεχνολογική στήριξη των αγροτών», μέσω του Oργανισμού Γεωργικής Eνημέρωσης, Eκπαίδευσης και Kατάρτισης (OΓEEKA) "Δήμητρα" ο οποίος «διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο εκπαιδευτικών δομών, με τουλάχιστον ένα Kέντρο "Δήμητρα" σε κάθε νομό της χώρας και έχει ξεκινήσει με πόρους από το Γ KΠΣ, τις διαδικασίες αναβάθμισής τους, ώστε να δημιουργήσει σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, τη δημιουργία αίθουσας H/Y και την ανάπτυξη δικτύου ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών, το οποίο θα προσφέρει πολύπλευρη πληροφόρηση σε όλους όσοι ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα (παραγωγούς, γεωτεχνικούς, έμπορους κ.λπ.)» και συνεχίζει:

«Παράλληλα ο οργανισμός ενισχ