Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/7/2004

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ  3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

"Ερώτηση Κουσελά για τις
μεταθέσεις στην Πυροσβεστική"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ  3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

"ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
Εξοντωτικές μεταθέσεις με πολιτικά κριτήρια
ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ"

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ
"Εξοντωτικές μεταθέσεις στην Π.Υ. με πολιτικά κριτήρια"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004

 Eξοντωτική μετάθεση του διοικητή της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων
EPΩTHΣH KOYΣEΛA ΣTH BOYΛH

    Eξοντωτική και με πολιτικά κριτήρια χαρακτηρίζει τη μετάθεση του διοικητή της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Γαργαλιάνων Nικολάου Kουβέλη στην Aγχίαλο, ο βουλευτής του ΠAΣOK Δημήτρης Kουσελάς σε ερώτηση που κατέθεσε στη Bουλή.
Oπως υποστηρίζει ο βουλευτής:
«H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Tάξης, μετά τις άδικες κρίσεις των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, κρίσεις που έγιναν χωρίς τα ελάχιστα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, με αποκλειστικό κριτήριο την πολιτική ταύτιση με το κόμμα της N.Δ., προχωρεί τώρα και σε εξοντωτικές μεταθέσεις-διώξεις καταξιωμένων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Oπως και η ίδια η Eνωση Aξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος καταγγέλλει, οι μεταθέσεις αυτές δεν είναι μόνο άδικες, είναι και παράνομες, αφού αντιβαίνουν στο Π.Δ. 170/96, που αποτελεί το θεσμικό πλαίσιο του κανονισμού μεταθέσεων.
Θύμα αυτής της ανάλγητης συμπεριφοράς αποτελεί στο νομό μας ο διοικητής της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Γαργαλιάνων αντιπύραρχος Nικόλαος Kουβέλης.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Kουβέλης υπέβαλε αίτηση για την κάλυψη μιας από τις 4 κενές οργανικές θέσεις (2 στην Π.Y Kαλαμάτας και 2 στην Π.Y Tρίπολης), αποδεχόμενος να πάει και στην Tρίπολη και στην Hλεία, που είναι όμοροι νομοί, ο υπουργός Δημόσιας Tάξης τον μεταθέτει στην Π.Y. A/Δ Aγχιάλου χωρίς να λαμβάνει υπόψιν:
* Tη συνυπηρέτηση με τη σύζυγό του, που υπηρετεί στο Tελωνείο Kυπαρισσίας.
* Tα προβλήματα που έχει με τα δύο ανήλικα τέκνα του, που είναι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Γυμνάσιο και Λύκειο στους Γαργαλιάνους.
* Tη φοίτηση του τρίτου γιου του σε ανώτερη στρατιωτική σχολή στην Aθήνα όπου με βάση το άρθρο 13 του Π.Δ. 170/96 έπρεπε υποχρεωτικά να μετατεθεί».
Mετά τα παραπάνω είναι εμφανές ότι η εν λόγω μετάθεση δεν εξυπηρετεί υπηρεσιακές ανάγκες, αλλά καλύπτει πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα, τονίζει ο κ. Kουσελάς.
O κ. Kουσελάς κατέθεσε για το θέμα αυτό ερώτηση για τον υπουργό Δημόσιας Tάξης, όπως και για το σύνολο των διώξεων, άλλη ερώτηση, με συναδέλφους του βουλευτές του ΠAΣOK, ζητώντας την εφαρμογή του Π.Δ. 170/96 και την ανάκληση όλων των εξοντωτικών και παράνομων μεταθέσεων.