Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/6/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  17 Ιουνίου 2004

"ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ο ΕΛΓΑ δεν καταβάλλει αποζημιώσεις σε αλιείς"

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 17 Ιουνίου 2004

"Δημ. Κουσελας: Καμία κυβερνητική δέσμευση για τις ζημιές από την κακοκαιρία"

 Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  17 Ιουνίου 2004

ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
Όχι Μπασιάκου στις αποζημιώσεις αλιέων

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπασιάκος, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς και Πέτρος Κατσιλιέρης, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., σχετικά με την Αποκατάσταση των ζημιών από ανεμοθύελλα – θαλασσοταραχή, που έπληξαν σοβαρά το Μάιο πολλές περιοχές του Ν. Μεσσηνίας, απορρίπτει, επικαλούμενος τις κοινοτικές κατευθυντήριες γραμμές στον τομέα της Γεωργίας, απορρίπτει την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αλιείς και τη δυνατότητα ένταξής τους στα αντίστοιχα προγράμματα του ΕΛΓΑ, όπως ισχύει και για τους λοιπούς παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα και τους ιχθυοκαλλιεργητές.

Επίσης δεν κάνει καμία νύξη σχετικά με την ανάγκη άμεσης και αντικειμενικής εκτίμησης των ζημιών στο πάγιο και φυτικό κεφάλαιο των παραγωγών του Ν. Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγών και των γεωπόνων των τοπικών διευθύνσεων Γεωργίας, θέμα που του τέθηκε ρητώς από τους ερωτώντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Τηρεί εξίσου «αιδήμονα σιωπή», για το κατά πόσον θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί, που βρίσκονται ήδη σε αδιέξοδο, το αργότερο εντός τριμήνου, (όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση), ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους.