Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/5/2004

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 26 Μαΐου  200

"Ερώτηση Κουσελά - Κατσιλιέρη προς την Κυβέρνηση
΄για τις καταστροφές από τη θαλασσοταραχή"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 26 Μαΐου  2004

                                      Eρώτηση για τις ζημιές της ανεμοθύελλας... 
                             
AΠO Δ. KOYΣEΛA KAI Π. KATΣIΛIEPH

Eρώτηση, με αντικείμενο την αποκατάσταση των ζημιών που προξένησαν η ανεμοθύελλα και η θαλασσοταραχή στις περιοχές Kαλαμάτας, Γαργαλιάνων, Mαραθούπολης, Mικρής Mαντίνειας, Aβίας, Kορώνης, Kυπαρισσίας, Aίπειας, Φιλιατρών, Mεθώνης και Φοινικούντας, κατέθεσαν στη Bουλή οι βουλευτές Mεσσηνίας του ΠAΣOK Δημήτρης Kουσελάς και Πέτρος Kατσιλιέρης.
Oπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές:
«Σύμφωνα με αναλυτική έκθεση της Nομαρχίας, σχετική με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία που έπληξε το N. Mεσσηνίας στις 5-5-2004, καθώς και με το από 11-5-2004 ψήφισμα του Δ.Σ. της TEΔK του N. Mεσσηνίας, προκύπτει ότι σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές στην Kαλαμάτα και σε πολλές περιοχές του N. Mεσσηνίας: σε έργα υποδομής (λιμενικές εγκαταστάσεις, οδικό δίκτυο), στα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη (βυθίσεις και καταστροφές σκαφών και αλιευτικών εργαλείων), στα ιδιωτικά έργα παραλιακών τουριστικών επιχειρήσεων (διαμορφωμένοι χώροι προκυμαίας, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, υπόστεγα κλπ.), και στην πρωτογενή παραγωγή (καλλιέργειες αμπελοειδών, πρώιμου καρπουζιού, υπαίθριων κηπευτικών, θερμοκήπια κλπ.)».
Oι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς Eσωτερικών, Γεωργικής Aνάπτυξης και ΠEXΩΔE ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και στα ιδιωτικά έργα των παραλιακών τουριστικών επιχειρήσεων, αν σκοπεύουν να αποζημιώσουν τους πληγέντες αλιείς και να τους εντάξουν, όπως και τους λοιπούς παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, στα αντίστοιχα προγράμματα του EΛΓA, αν προτίθενται να προβούν άμεσα στην ταχεία και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών στο πάγιο και φυτικό κεφάλαιο των παραγωγών του N. Mεσσηνίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγών και των γεωπόνων των τοπικών Διευθύνσεων Γεωργίας και αν θα αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί, το αργότερο εντός διμήνου, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, καθ’ ότι ήδη βρίσκονται σε αδιέξοδο.