Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 15/5/2004

Εφημερίδες:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: "ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ. Η επιδότηση της γραμμής Καλαμάτας - Κρήτης"

ΘΑΡΡΟΣ: 

15 Μαΐου 2004

  Ερώτηση Κουσελά για ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτας - Κυθήρων - Κισσάμου    

    Για την Ακτοπλοϊκή Γραμμή Καλαμάτας- Κυθήρων- Κισσάμου υπέβαλε ερώτηση στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς.  Όπως αναφέρει  "η Νομαρχία Μεσσηνίας, μετά την από 27-4-04 πρόσκληση του κλάδου Ναυτιλιακής Πολιτικής Δ/νσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών, επισημαίνει ότι θα εξαιρεθούν από την επιδότηση τα δρομολόγια Καλαμάτας –Κισσάμου μέσω Κυθήρων, τα οποία ήταν επιδοτούμενα κατά τον περυσινό διαγωνισμό και τα εκτελούσε η Εταιρεία λαϊκής βάσης ΑΝΕΝ, που συστάθηκε για το σκοπό αυτό.

Η εξαίρεση αυτή θα υποβαθμίσει την υπάρχουσα ακτοπλοϊκή κίνηση, με επιπτώσεις στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη του Νομού και κυρίως στη βιωσιμότητα της ΑΝΕΝ. Επίσης, θα δημιουργήσει προβλήματα στους περίπου 3.500 μικρομετόχους της.

"Έτσι ο κ. Κουσελάς ζητά να πληροφορηθεί από τον υπουργό αν σκοπεύει να διορθώσει την ανωτέρω Πρόσκληση του Κλάδου Ναυτιλιακής Πολιτικής αν προτίθεται να εγκρίνει τη συνέχιση της επιδότησης των δυο ανά εβδομάδα δρομολογίων το κόστος της οποίας είναι μηδαμινό και αν σκοπεύει να διατηρήσει τις προδιαγραφές των πλοίων όπως ίσχυαν (τουλάχιστον 120 κλίνες, απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των επιβατών).