Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/5/2004

Εφημερίδες                                                                                                                              14  Μαΐου 2004

ΦΩΝΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ
                            Εμπαιγμός των συμβασιούχων από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 40 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
                              Καταγγέλλουν εμπαιγμό των συμβασιούχων

ΘΑΡΡΟΣ 

  Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουσελά και 40 βουλευτών ΠΑΣΟΚ για συμβασιούχους    

    Επίκαιρη ερώτηση για τον εμπαιγμό των συμβασιούχων από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέθεσε χθεςστη Βουλή, μαζί με άλλους 40 βουλευτές προς τον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.
 Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές αναφέρουν :"Η Κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο δήθεν τακτοποιείται η εκκρεμότητα των συμβασιούχων, μετά από την εκτεταμένη προεκλογική ψηφοθηρική αξιοποίηση, και μάλιστα δια στόματος Πρωθυπουργού, της αγωνίας και των προσδοκιών 250.000 συμβασιούχων, αριθμό στον οποίο αναφερόταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά.
Αφού επικαλέστηκε διάφορα κωλύματα στην υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεών της, η Ν.Δ. με το σχέδιο Π.Δ. εμπαίζει τους συμβασιούχους, όχι μόνο τη συντριπτική τους πλειοψηφία, που εξαιρείται των ρυθμίσεων, αλλά και όσους περιλαμβάνονται στη ρύθμιση αυτή, που τίθενται σε καθεστώς πολιτικής ομηρείας όχι μόνο για τις Ευρωεκλογές, αλλά και για απροσδιόριστο παραπέρα διάστημα.
Με το Σχέδιο Π.Δ. :
- αντί για την αυτόματη μετατροπή των συμβάσεων που υποσχέθηκε, θέτει σε εφαρμογή μια δαιδαλώδη και αλυσιτελή διαδικασία, χωρίς κανόνες και με ασαφή κριτήρια.
- το θέμα των παγίων και διαρκών αναγκών ανατίθεται εν λευκώ και χωρίς κανόνες στα υπηρεσιακά, διοικητικά κλπ. συμβούλια, για να κρίνουν «κατά το δοκούν»
- όπου εισάγονται κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις, αυτές έχουν σκοπό τον αποκλεισμό μεγάλων κατηγοριών, της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβασιούχων, ενώ τα χρονικά όρια που το Σχέδιο Π.Δ. επιλέγει για τη διάρκεια, τη διακοπή και την ισχύ των επιλέξιμων προς μονιμοποίηση συμβάσεων δεν τεκμηριώνονται, ούτε επεξηγούνται, αφήνοντας ευρύτατα περιθώρια εφαρμογής κομματικών καθαρά κριτηρίων και εξυπηρέτησης αντίστοιχων σκοπιμοτήτων."