Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/4/2004

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 29 Απριλίου 2004

«ΚΟΥΣΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γεωπόνοι

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ  29 Απριλίου 2004

"Επίλυση του προβλήματος των συμβασιούχων
 γεωπόνων Μεσσηνίας ζήτησε ο Δ. Κουσελας"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  29 Απριλίου 2004

"ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Επιστολή Κουσελά στον Πρ. Παυλόπουλο"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 29 Απριλίου  2004

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι συμβασιούχοι γεωπόνοι

Την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι γεωπόνοι του Ν. Μεσσηνίας σχετικά με τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ζήτησε με  επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης  Πρ. Παυλόπουλο, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ  Δημ. Κουσελάς.

Παράλληλα ο Μεσσήνιος βουλευτής  ζήτησε από τον Υπουργό προσωπική συνάντηση προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις πρακτικές διαστάσεις της επίλυσης του ζητήματος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στην επιστολή  του κ. Κουσελά υπογραμμίζεται:
"Από συμβασιούχους γεωπόνους της Δ/νσης Γεωργίας Τριφυλίας μου υποβλήθηκε αίτημα το οποίο θεωρώ εύλογο να λάβετε υπ’ όψιν, κατά την τελική διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για πέντε περίπου συμβασιούχους γεωπόνους στην επαρχία Τριφυλίας, επί συνόλου 15 ατόμων στο νομό Μεσσηνίας και 150 ατόμων, κατά πληροφορίες μου, σε όλη την Επικράτεια.
Οι ανωτέρω γεωπόνοι, όπως προκύπτει από το συνημμένο πιστοποιητικό της Δ/νσης Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Τριφυλίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, έχουν προσληφθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Σε διάστημα 15 ετών οι συμβάσεις τους ανανεώνονται κάθε χρόνο και έχουν καλύψει συνολικό χρόνο υπηρεσίας 7,5 περίπου ετών.

ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ


Αντικείμενο της απασχόλησης των γεωπόνων που εργάζονται στην ανωτέρω Δ/νση είναι η εκτέλεση προγράμματος δακοκτονίας, που εφαρμόζεται κάθε χρόνο, για την προστασία της παραγωγής της ελιάς και την ποιοτική βελτίωση του ελαιολάδου. Κατά συνέπεια εκτιμώ ότι οι εν λόγω συμβάσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθόσον το παραπάνω πρόγραμμα είναι αναγκαίο και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάλυψη πρόσκαιρων είτε απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, ώστε να εξαιρούνται από την εφαρμογή των προβλεπόμενων ρυθμίσεων μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου".