Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τύπος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/11/2008

Εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2008
"Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για αιτήματα πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών Δήμου Οιχαλίας"

Εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2008
"Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά"

"Αποζημείωση των πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών Δήμου Οιχαλίας"

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008
"Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για αιτήματα πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών Δήμου Οιχαλίας"

Εφημερίδα ΦΩΝΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2008
"Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά"
"Να υλοποιηθούν αιτήματα πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών Δήμου Οιχαλίας "

Εφημερίδα  ΘΑΡΡΟΣ  8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2008
"Ικανοποίηση των πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών ζητά ο Δ. Κουσελάς'

Αναφορά του Δημήτρη Κουσελά για αιτήματα πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών Δήμου Οιχαλίας

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να υλοποιηθούν τα εύλογα αιτήματα των πληγέντων ελαιοπαραγωγών για πλήρη αποζημίωση της πραγματικής απώλειας παραγωγής.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Σας διαβιβάζω αντίγραφο ψηφίσματος της Επιτροπής Πληγέντων Πυροπλήκτων Ελαιοπαραγωγών των Δ.Δ. Σιάμου, Καλυβιών, Μερόπης, Κατσαρού και Πεύκου Δήμου Οιχαλίας Ν. Μεσσηνίας και τα σε αυτό συνημμένα. Σε αυτό εκτίθενται τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού και τα αιτήματά τους να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Υπουργού απέναντί τους για πλήρη αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν και των εξόδων στα οποία υπεβλήθησαν.

Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων των πληγέντων ελαιοπαραγωγών για πλήρη αποζημίωση της πραγματικής απώλειας παραγωγής, που είναι σημαντικά υψηλότερη από την εκτιμηθείσα από τον ΕΛΓΑ, όσο και του φυτικού κεφαλαίου, ανάλογα με την πραγματική ποιότητα και κατηγορία των κατεστραμμένων ελαιόδεντρων, καθώς και για πλήρη και έγκαιρη κάλυψη των πραγματικών εξόδων ανασύστασης και ενίσχυσης των ελαιόδεντρων, εξόδων στα οποία ήδη υποβάλλονται οι ελαιοπαραγωγοί από το υστέρημά τους, ενώ θα τους αποδοθούν από το Υπουργείο μετά από 3 χρόνια.»