Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Συνέντευξη] Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά για την Οικονομική Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/2/2009

 

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά για την Οικονομική Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ

1. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχει προβάδισμα βάσει των δημοσκοπήσεων. Υπάρχει όμως και ένα στοιχείο που καταγράφεται και δείχνει ότι ο κόσμος δεν σας θεωρεί ακόμη έτοιμους να κυβερνήσετε. Πως το σχολιάζετε;

Τραγικά απογοητευμένοι από τη διακυβέρνηση της Ν.Δ, οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί για την ικανότητα οποιασδήποτε κυβέρνησης να τα βγάλει πέρα με τα προβλήματα και τις αβεβαιότητες μιας πολύπλευρης και σοβαρής κρίσης. Δεν υπάρχουν, πλέον, θαυματοποιοί και «μαγικά ραβδιά». Σε αντίθεση, όμως, με την Κυβέρνηση, εμείς δεν μοιράζουμε ακάλυπτες επιταγές. Έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και στήριξης της ανάπτυξης σε νέες, προοδευτικές βάσεις. ‘Οσο περισσότερο συζητάμε με τους πολίτες, εξειδικεύοντας και αναλύοντας το Πρόγραμμά μας, τόσο περισσότερο μας εμπιστεύονται.

2. Πόσο εφικτή θεωρείτε τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Για τον προοδευτικό χώρο οι συμφωνίες στη βάση, στις τοπικές κοινωνίες, στους χώρους εργασίας και στα κινήματα ήταν πάντα συγκριτικά πιο εύκολες και γόνιμες από τις συμφωνίες στην κορυφή. Θα έλεγα πως με τον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε τόσο κοντά, όσο το θέλουν οι ψηφοφόροι και απέχουμε τόσο, όσο μακριά μας τοποθετεί η ηγεσία του, με βάση τις δικές της ιεραρχήσεις και επιλογές για τις ανάγκες του τόπου.

3. Η Κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει 500 εκατ. ευρώ για τους αγρότες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει πως αν ήσασταν κυβέρνηση θα δίνατε 1 δις ευρώ. Πλειοδοσία ή εφικτή εξαγγελία;

Οι αγρότες κατέβηκαν στους δρόμους για να πάρουν, τελικά, τις αποζημιώσεις που ήδη τους όφειλε αλλά δεν τους έδινε η Κυβέρνηση.Η διοχέτευση στον αγροτικό τομέα του 1 δις από τα 28 δις ευρώ των Τραπεζών, που εμείς προτείναμε, προορίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος για την κάλυψη αγροτικών δανείων του 2009-10, ώστε να τονωθεί η παραγωγική δραστηριότητα και ο εκσυγχρονισμός των αγροτικών μονάδων. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό, μια από τις 10 απόλυτα εφικτές δεσμεύσεις μας για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων των αγροτών.