Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Συνέντευξη] Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 16/12/2008

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΚΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
 
1. Υπάρχει «αντίδοτο» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης;
 
Η κρίση είναι βαθειά και πολύπλευρη. Δεν αρκεί να τη «διαχειριστούμε» με εργαλεία, νοοτροπίες και πολιτικές του παρελθόντος. Το «αντίδοτο» είναι τομές, ανατροπές και υπερβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ανατροπή των πολιτικών της Ν.Δ, που είναι μέρος και παράγοντας της κρίσης. Αξιόπιστο Κράτος, ενίσχυση των θεσμών, στήριξη της ανάπτυξης σε νέες βάσεις, με έμφαση στην αναδιανομή, στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική εμπιστοσύνη και συνοχή. Με όραμα, ελπίδα και ξεκάθαρη προοπτική για τη νεολαία.
 
2. Είναι το ΠΑΣΟΚ έτοιμο να κυβερνήσει;
 
Είμαστε έτοιμοι, γιατί γνωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας, τις αγωνίες της κοινωνίας, τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα και τις αναγκαίες αλλαγές για να θεμελιώσουμε το αύριο. Με την ανανέωση του δυναμικού και την επαναβεβαίωση των αξιών μας, έχουμε την πείρα, τη γνώση και κυρίως την πολιτική βούληση να κάνουμε πράξη τις αλλαγές που απαιτούνται για να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, εμπιστοσύνης και κοινωνικής συνοχής.
 
3. Θα έχει επιπτώσεις στην πολιτική ζωή η έκρηξη βίας μετά τη δολοφονία του μαθητή;
 
‘Οποιος δολοφονεί ένα παιδί, δολοφονεί το μέλλον. Τις συνέπειες τις βλέπουμε ήδη. Η Κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και η χώρα ολόκληρη θερίζει θύελλες. Χρωστάμε στη νεολαία τα όνειρά της. Της χρωστάμε μια ζωή δίχως βία, ανομία και βαρβαρότητα, χωρίς κολακείες αδιέξοδης εκμετάλλευσης της οργής της. Της χρωστάμε ανθρωπιά, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και συλλογικότητα. Μια άλλη ανάπτυξη, πραγματική μόρφωση, αξιοπρεπή εργασία, προοπτική. Αυτό το χρέος είναι πιο βαρύ από το δημόσιο χρέος.