Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Ομιλία] ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΥΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΩΣ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2/12/2010

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΥΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΩΣ ΔΩΡΕΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

Κύριε Αρχηγέ,

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι,

 

Ως πολιτικός προϊστάμενος των τελωνειακών υπαλλήλων, έχω την τύχη, τη χαρά και τη συγκίνηση να παρευρίσκομαι σ’ αυτήν την εκδήλωση που αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Τα οχήματα που προσφέρονται σήμερα, διατίθενται στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Τρίπολης και της Αρχαίας Ολυμπίας, από χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους τελωνειακούς υπαλλήλους για την ενίσχυση των περιοχών που τα προηγούμενα χρόνια δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.   

 

Στις δύσκολες στιγμές που ζει ο τόπος μας, αυτή η χειρονομία των τελωνειακών έχει ιδιαίτερη αξία.  Είναι γεγονός ότι οι ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος είναι μεγάλες και οι πόροι περιορισμένοι. Η πράξη αυτή δείχνει τη βαθιά εκτίμηση των τελωνειακών υπαλλήλων στο πυροσβεστικό σώμα, που με αυταπάρνηση εκτελεί το έργο του και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης με ιδιαίτερο συμβολισμό, γιατί αναδεικνύει τη σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνείδησης, στη διαμόρφωση μιας νέας ηθικής, αυτή της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας και του εθελοντισμού. 

Άλλωστε, η προσφορά στην Αρχαία Ολυμπία παραπέμπει στο αρχαίο πνεύμα του Ολυμπισμού και του εθελοντισμού, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας σήμερα.

Εκφράζω τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου στον κλάδο των τελωνειακών για την ευγενική προσφορά του, που εύχομαι και ελπίζω να βρει μιμητές και αλλού.

Στους γενναίους μας πυροσβέστες που είναι αποδέκτες των πυροσβεστικών οχημάτων, εύχομαι τα οχήματα αυτά να είναι καλορίζικα και προπάντων αχρείαστα.  

 

Σας ευχαριστώ.