Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Ομιλία] Παρέμβαση του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά κατά την κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας με θέμα από το Κυότο στην Κοπεγχάγη.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27/11/2009

Παρέμβαση του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά κατά την κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας με θέμα από το Κυότο στην Κοπεγχάγη. 

Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε, εγώ με την σειρά μου θέλω να συγχαρώ τον κύριο Δήμα, για τις πρωτοβουλίες αλλά και την πλούσια δράση που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και μας κάνετε πραγματικά υπερήφανους κύριε Δήμα.

Θέλω να σας ρωτήσω το έξης, επειδή η κλιματολογική αλλαγή είναι καθοριστική όπως όλοι γνωρίζουμε και για το μέλλον του πλανήτη, αλλά και κάθε πολίτη χωριστά. Επειδή από την άλλη πλευρά οι όποιες συμφωνίες γίνονται, είτε σε Ευρωπαϊκό, είτε σε Παγκόσμιο επίπεδο, δεν μπορεί να εξαρτώνται από την καλή ή την κακή διάθεση, των επιμέρους κρατών ή των επιχειρήσεων και των επιμέρους Εθνικών ή Πολυεθνικών συμφερόντων. Σας ερωτώ, πόσο ρεαλιστική βλέπετε εσείς, την καθιέρωση σε Παγκόσμιο επίπεδο, ενός ισχυρού πράσινου φόρου και την δημιουργία ενός Παγκόσμιου ταμείου, το οποίο θα χρηματοδοτεί την έρευνα και τις τεχνολογίες, για την προστασία του περιβάλλοντος και θα βοηθάει στην μετάβαση από την σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε σε ήπιες μορφές ενέργειας και από την άλλη πλευρά τι μέτρα, πιστεύεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί ληφθούν προκειμένω να καλλιεργηθεί από το σχολείο, μια περιβαλλοντολογική συνείδηση σε παγκόσμιο κλίμακα. Ευχαριστώ.