Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Συνέντευξη] ΘΑΡΡΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/10/2009

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 25 Οκτωβρίου 2009

 

«Η εκλογή μου είναι τιμή στη Μεσσηνία» 

 

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι από προχθές ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Κουσελάς. Το Πολιτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο καταστατικό του Κινήματος, είναι το ανώτερο εκτελεστικό όργανο του Εθνικού Συμβουλίου. Είναι όργανο πολιτικού σχεδιασμού. Εκφράζει τη συλλογικότητα του Κινήματος. Διαμορφώνει την πολιτική στρατηγική μεταξύ των δύο τακτικών συνόδων του Εθνικού Συμβουλίου στο πλαίσιο των ιδεολογικών θέσεων και της γενικής πολιτικής που καθορίζονται από αυτό.

Αποτελείται από τον πρόεδρο του Κινήματος, το γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και δεκατέσσερα μέλη που εκλέγονται από το Εθνικό Συμβούλιο μεταξύ των μελών του, καθώς και το γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

 

Μιλώντας στο «Θάρρος», ο κ. Κουσελάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η εκλογή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση του Γ. Παπανδρέου, είναι τιμή και δικαίωση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων με συνέπεια και αποφασιστικότητα, εδώ και χρόνια».

Ο Μεσσήνιος βουλευτής σημείωσε πως «στο πρόσωπό μου ο Γ. Παπανδρέου και οι σύντροφοι που με εξέλεξαν, τίμησαν τη Μεσσηνία, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Η εκλογή αυτή μου δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστώ για την αναβάθμιση του ρόλου του ΠΑΣΟΚ και την ουσιαστική του παρουσία στα κοινωνικά προβλήματα και τα πολιτικά δρώμενα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει σήμερα να διατηρήσει τον αυτόνομο πολιτικό του ρόλο, να είναι μήτρα παραγωγής πολιτικής και ιδεών και να ελέγχει την κυβέρνηση στην υλοποίηση του προγράμματός του».