Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Ομιλία] «Κυρωση Της Συμβασης Πωλησης Μετοχων Και Της Συμφωνιας Μετοχων Μεταξυ Του Ελληνικου Δημοσιου & Της Deutsche Telekom Ag.»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11/6/2008

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Της ΒΟΥΛΗΣ, ΤΟΥ Σ/Ν 
11-06-2008
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από τη μέχρι τώρα διαδικασία και παρά την επιμονή μας, η Κυβέρνηση δεν απάντησε, -όπως είπε και ο κ. Γείτονας-, στο πιο κρίσιμο ερώτημα: «γιατί κύριοι της Κυβέρνησης, πουλάτε τον ΟΤΕ;». Γιατί τον πουλάτε; Ποιος σας το ζήτησε; Ποιος σας το επέβαλε;
Έχουμε μία επιχείρηση, που τα κέρδη της το 2007 ανήλθαν σε 1 δις 154 εκατ. ευρώ. Είχε ένα εξαιρετικό δίκτυο σε όλα τα Βαλκάνια, με μια σημαντική τεχνογνωσία, με μια τεράστια περιουσία, που είναι ανυπολόγιστη και της οποίας τις υπεραξίες δεν τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Κύριε Υπουργέ, είναι μία περιουσία κοινωνική και εσείς και ο κ. Βουρλούμης είσαστε διαχειριστές της, όχι ιδιοκτήτες της! Έχετε την ευθύνη να τη διαχειριστείτε σωστά, όχι να την ξεπουλήσετε! Όπως φάνηκε από τη διαδικασία, παραδίδετε τον Ο.Τ.Ε. στον έλεγχο των Γερμανών, χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς καμία εκτίμηση της ανυπολόγιστης περιουσίας του και επιπροσθέτως, χωρίς να προχωρήσετε (όπως οφείλατε, αφού κάνατε αυτή την επιλογή), σε δημόσιο διαγωνισμό.
Κύριε Υπουργέ, θέλουμε μια απάντηση. Πότε ακριβώς ζητήσατε από τις τρεις τράπεζες να διερευνήσουν την αγορά για πιθανούς αγοραστές; Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας την απάντησή σας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Κυβέρνηση αντί να απαντήσει στα δεκάδες κρίσιμα ερωτήματα, ψεύδεται και μάλιστα ασύστολα. Αυτό αποδείχθηκε από όλη τη διαδικασία -και χθες μίλησα για τα επτά μεγάλα ψέματα της Κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό. Αντί για απαντήσεις ως ΠΑΣΟΚ εισπράξαμε μία άνευ προηγουμένου επίθεση.
Κύριε Υπουργέ, εμείς όχι μόνο με τις θέσεις, αλλά και με το έργο μας κάναμε τον Ο.Τ.Ε. μία πολυεθνική ανταγωνιστική επιχείρηση, μία επιχείρηση κερδοφόρα, μία επιχείρηση που συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά και στην άσκηση οικονομικής διπλωματίας σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Μία επιχείρηση στην οποία, με βάση τους νόμους που ψήφισε το εθνικό μας Κοινοβούλιο, το Δημόσιο είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Εσείς έρχεστε και καταργείτε αυτούς τους νόμους και πουλώντας το 10%, κυριολεκτικά ανοίγετε τον δρόμο για την παράδοση του Ο.Τ.Ε. στους Γερμανούς.
Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, να επανεξετάσετε τη θέση σας, γιατί δημιουργείτε τεράστια προβλήματα στους Έλληνες πολίτες και συνολικότερα στη χώρα μας, όπου διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά της εθνικής άμυνας και της εθνικής ασφάλειας.
Σας είπα και χθες, ότι οι εργαζόμενοι Έλληνες πολίτες δεν θα συγχωρήσουν ποτέ αυτό το έγκλημα.