Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Συνέντευξη] Εφημερίδα ΒΗΜΑ ,Η κυβερνητική πολιτική και η κοινωνία των δύο τρίτων
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/12/2008

Η κυβερνητική πολιτική και η κοινωνία των δύο τρίτων

Δ. Κουσελάς | Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

 

Η χώρα μας περνά μια βαθιά κρίση- οικονομική, κοινωνική, θεσμική. Στην κρίση αυτή προστίθενται σήμερα ο φόβος και η ανασφάλεια. Φόβος και ανασφάλεια παντού. Η κυβέρνηση δυστυχώς παρακολουθεί τις εξελίξεις σαν θεατής και από τα τελευταία γεγονότα αποδείχθηκε ανίκανη να προασπίσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Θέλω να τονίσω ότι την περιουσία των πολιτών δεν την καίνε τα παιδιά μας, δεν την καίει η νέα γενιά, ούτε είναι τα παιδιά μας εκείνα τα οποία φοράνε μάσκες και κουκούλες.

Αλλοι φοράνε κουκούλες. Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση ανίκανη να προασπίσει το κύρος της χώρας μας. Η Ελλάδα των πετυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων, της ανάπτυξης, της αυτοπεποίθησης, η Ελλάδα η οποία έμαθε ως το 2004 να βάζει στόχους και να τους κάνει πραγματικότητα, διασύρεται διεθνώς, υπονομεύονται το κύρος και η αξιοπιστία της. Σημαντικοί κλάδοι της οικονομίας μας καταστρέφονται, ακυρώνονται τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στον τουρισμό, ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, ο αγροτικός κόσμος στενάζει, η νέα γενιά βιώνει την αλαζονεία, την ασυδοσία, την κομματοκρατία και τώρα την ωμή βία.

Ολα αυτά δεν είναι τυχαία, είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου μοντέλου άσκησης της εξουσίας, μιας εξουσίας που με την πολιτική της οδήγησε το ένα τρίτο της κοινωνίας στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας, που υπέθαλψε, ανέχθηκε και κάλυψε τη διαφθορά αφήνοντας ατιμώρητους όσους διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα. Η Νέα Δημοκρατία με την πρακτική της διέλυσε το κράτος, κομματικοποίησε τα σώματα ασφαλείας και άφησε να αναπτυχθούν στο εσωτερικό τους απαράδεκτες συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να αμαυρώνεται συνολικά η εικόνα και η παρουσία τους. Εδώ και μήνες οι σκεπτόμενοι πολίτες αντιλαμβάνονταν ότι έρχεται η κοινωνική έκρηξη. Η κυβέρνηση, όμως, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στα επερχόμενα, προσπάθησε να θέσει στον ελληνικό λαό διάφορα ψευτοδιλήμματα. Ενα από αυτά ήταν το περίφημο «Καραμανλής ή χάος». Σήμερα αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και χάος είναι το ίδιο.

Ο κ. Δ. Κουσελάς είναι βουλευτής του ΠαΣοΚ, πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ.