Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Συνέντευξη] Συνέντευξη του Δημήτρη Κουσελά, βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, για την Οικονομική Εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/6/2009

Συνέντευξη του Δημήτρη Κουσελά, βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, για την Οικονομική Εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ»

 

1. Η μεγάλη αποχή αποτελεί μήνυμα αποδοκιμασίας και για το ΠΑΣΟΚ;

 

Το μοναδικό σαφές και απτό μήνυμα αποδοκιμασίας  δόθηκε στη Ν.Δ. και στις πολιτικές της από τα 5,3 εκατομμύρια πολιτών που ψήφισαν στις Ευρωεκλογές. Η αυξημένη αποχή, κατά το μέρος της που δεν οφείλεται σε καθαρά τεχνικούς ή συγκυριακούς λόγους (τριήμερο), εκφράζει την αδιαφορία μεγάλης μερίδας πολιτών απέναντι σε μια Ε.Ε. που φαντάζει απόμακρη, αμήχανη  και ξένη προς  τις ανάγκες τους. Είναι, επίσης, μήνυμα απαίτησης τομών και ρήξεων στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος,  που εμείς θα τις κάνουμε πράξη.       

 

2. Πιστεύετε πως έχετε πείσει τους πολίτες ότι, ως κυβέρνηση, θα βρείτε πόρους για να ασκήσετε την πολιτική που έχετε εξαγγείλει;

 

Δεν επαναπαυόμαστε με την πρωτιά στις Ευρωεκλογές, που ήδη αποτελεί ψήφο ελπίδας και εμπιστοσύνης στις προτάσεις μας. Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε και στον πιο δύσπιστο πολίτη, για να του δείξουμε τι θα κάνουμε από τις πρώτες κιόλας μέρες μας ως Κυβέρνηση. Να του δείξουμε πως έχουμε επεξεργασμένες λύσεις, πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, όπως άλλωστε το πετύχαμε και στο παρελθόν. Πως πράγματι υπάρχει άλλος δρόμος στα σημερινά αδιέξοδα και πως αυτό τον δρόμο αξίζει να τον πορευτούμε μαζί.                     

 

3. Αν δεν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές για το φθινόπωρο, τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Μάρτιο με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;

 

Με την εύθραυστη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία και σε απόλυτη, πλέον, δυσαρμονία με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού,  η Κυβέρνηση δύσκολα θα κρατηθεί στην εξουσία μέχρι τον προσεχή Μάρτιο.

 

Η χώρα δεν αντέχει –και ήδη πληρώνει ακριβά- τη συνέχιση μιας αναποτελεσματικής και πολλαπλά απαξιωμένης διακυβέρνησης. Αυτό είναι πρωτεύον και καθοριστικό για τη στάση μας απέναντι στην Προεδρική εκλογή, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου.