Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Ομιλία] Ομιλία του Προέδρου της ΟΤΟΕ & Μέλους της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗN ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ «ΓΚΑΖΙ»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 8/12/2003

Ομιλία του Προέδρου της ΟΤΟΕ 
& Μέλους της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
ΣΤΗN ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ «ΓΚΑΖΙ»

                                                                                                                                           Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2003

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Φίλες και φίλοι,

    Θέλω κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω όλους από την καρδιά μου, που σε μια σημαντική στιγμή της πολιτικής μου διαδρομής είστε κοντά μου.
Είστε κοντά μου, για να δώσουμε όλοι μαζί δύο κρίσιμες μάχες. Πρώτα τη μάχη για τη νίκη της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, τη Νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Μιας παράταξης που άλλαξε κυριολεκτικά την πορεία της χώρας μας. Η Ελλάδα δεν είναι πια η Ελλάδα της «Ψωροκώσταινας», της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Είναι μια χώρα με λόγο και ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη. Δεν είναι πια μια Βαλκανική χώρα στην Ευρώπη, αλλά μια ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια.
Είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης, της ασφάλειας, της ευημερίας. Είναι μια χώρα που κατάφερε να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει.
Το 1993 με τον αείμνηστο Α. Παπανδρέου ο στόχος που βάλαμε δεν ήταν απλά η ένταξή μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Ήταν και η δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων, για να μπει η Ελλάδα σε μια μόνιμη τροχιά οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Τους στόχους αυτούς τους κάναμε πράξη με Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Κώστα Σημίτη. Έναν ηγέτη με διεθνές κύρος και αξιοπιστία.
Γι’ αυτό και ρίξαμε μεγάλο βάρος στις υποδομές. Γιατί χωρίς οδικά δίκτυα, χωρίς επικοινωνιακά δίκτυα, χωρίς ενεργειακά δίκτυα, χωρίς αεροδρόμια, χωρίς Πανεπιστήμια, χωρίς Νοσοκομεία, ανάπτυξη δεν υπάρχει.
Γι’ αυτό προχωρήσαμε τις μεγάλες εκσυγχρονιστικές τομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Παιδεία, στην Υγεία. Σήμερα, που οι υποδομές με τα μεγάλα ολυμπιακά έργα ολοκληρώνονται, το επόμενο μεγάλο βήμα μας είναι η πραγματική σύγκλιση.
Πραγματική σύγκλιση, με μεγαλύτερη αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων 
· Με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη· Με αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας· Με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στα προβλήματα της υπαίθρου.
Αυτό είναι το όραμά μας : Μια κοινωνία με δίκαιη κατανομή του πλούτου, μια κοινωνία δημοκρατική, που θα δίνει ίδιες δυνατότητες στη δουλειά και στην εξέλιξη σε κάθε πολίτη. Αυτό το όραμα απέχει πολύ από τις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις της Ν.Δ., που εξυμνούν την παντοκρατορία της αγοράς και την ευημερία των λίγων.
Είστε, όμως, όλοι κοντά μου, για να δώσουμε και μια δεύτερη μάχη: Τη μάχη για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Για να μπορέσει ο νομός μας, ο νομός που γεννηθήκαμε και αγαπάμε να μπει σε μια γρήγορη τροχιά ανάπτυξης. Να αξιοποιήσει σωστά τις νέες ευκαιρίες.
· Να ολοκληρώσει τις υποδομές του, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
· Να αναπτύξουμε τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.
· Να ανασυντάξουμε τον αγροτικό τομέα, που περνάει κρίση.
· Να κάνουμε βιώσιμο τον κάθε Δήμο.
Σ’ αυτόν τον διπλό αγώνα ήμουν και είμαι στρατευμένος.
Έδωσα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό.
Γιατί πιστεύω, ότι η πορεία της χώρας και του τόπου μας στην πρόοδο δεν πρέπει να ανακοπεί. Δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα. Σ’ αυτόν το διπλό αγώνα χρειάζομαι τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη.
Εσείς οι ετεροδημότες της Μεσσηνίας, είστε η δύναμη του προοδευτικού κόσμου και η δύναμη προόδου του τόπου μας. Η νίκη μας και στα δύο μέτωπα εξαρτάται από εσάς.

Κι εγώ χρειάζομαι στην προσωπική μου μάχη τη δική σας δύναμη, για να συνεχίσω με ακόμα περισσότερη συνέπεια και αποτελεσματικότητα.
Για την Ελλάδα που θέλουμε.
Για τη Μεσσηνία που αγαπάμε.
Για τη ΝΙΚΗ στις ερχόμενες εκλογές.

Σας ευχαριστώ