Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Ομιλία] Χαιρετισμός του Προέδρου της ΟΤΟΕ και Μέλους της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ , Δημήτρη Κουσελά, στην έναρξη των εκδηλώσεων για τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 10/10/2003

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΟΤΟΕ και Μέλους της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ , Δημήτρη Κουσελά,  στην έναρξη των εκδηλώσεων για τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο

                                                                                                                                       Αθήνα, 10 / 10 / 2003

     Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,
    Φίλες και Φίλοι,

    Επιτρέψτε μου, να εκφράσω την ικανοποίησή μου για αυτή τη σημαντική εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε. 
Από τη πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για τη πρωτοβουλία των δύο Κινηματογραφικών Λεσχών της Μεσσηνίας για τη διοργάνωση των Μεσσηνιακών Cinedays, αποφασίσαμε χωρίς κανένα δισταγμό τη συμμετοχή μας και την οικονομική αρωγή μας. 
Στόχος μας ήταν να γίνει στη Μεσσηνία ο εορτασμός αυτός για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και γενικότερα για την κοινή πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ένα ευρωπαϊκό κινηματογράφο που συμπληρώνει 108 χρόνια ζωής και καταγράφει ιστορικά τα γεγονότα και τις επιπτώσεις των πολιτικών εξελίξεων και των κοινωνικών ανακατατάξεων και αναταραχών.
 Θα έχουμε τη δυνατότητα τις μέρες αυτές, μέσα από το φακό του σκηνοθέτη, να ζήσουμε από κοντά τα γεγονότα από τρεις Μεσογειακές χώρες, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, με πολλές ομοιότητες και αναφορές που αφορούν στην ιστορία τους, στους αγώνες των λαών τους, στις δικτατορίες κ.λπ., που διαδραματίζονται στο θαυμάσιο Μεσογειακό τοπίο και τη φύση. 
Ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να κρίνει, να σκεφτεί και να συγκρίνει γεγονότα που ωρίμασαν σε κοινές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες.
Με μεγάλη χαρά μαθαίνω ότι η Καλαμάτα και τα Φιλιατρά εγγράφηκαν τώρα ως κύριοι εταίροι της φετινής δεύτερης χρονιάς του ευρωπαϊκού θεσμού των Cinedays και είναι οι δύο πόλεις της Ελλάδας που μαζί με τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν επίσημα στη διοργάνωση. 
Πιστεύω ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες οφείλουν την προσοχή και την υποστήριξη μας καθώς αποτελούν ένα παράδειγμα πολιτιστικής συνεργασίας των περιφερειών της Ευρώπης, γεγονός που ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη και αποκέντρωση. Ως ΟΤΟΕ που έχουμε δώσει δείγμα της γραφής για τον πολιτισμό, χαιρετίζουμε τη πρωτοβουλία αυτή και ευχόμαστε τη καθιέρωση και τη συνέχειά της τέτοια εποχή κάθε χρόνο για το Νομό της Μεσσηνίας.

Ευχαριστώ.