Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Ομιλία] ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/9/2002

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ 
ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ 

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2002

Κυρίες και Κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζω την ωραία αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιείται στον ιδιαίτερο αυτό χώρο της Ρωμαϊκής Αγορά.

Θέλω να χαιρετίσω ακόμα την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Προξενείου της Ακτής του Ελεφαντοστού, την οποία η ΟΤΟΕ, όπως και οι άλλοι φορείς που την συνδράμουν, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

Μια πρωτοβουλία που υπηρετεί ευγενείς σκοπούς, που έχουν στόχο να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο.

Στην πολύπαθη περιοχή της Δυτικής Αφρικής, εκεί που ο πόνος περισσεύει και η αξία της ανθρώπινης ζωής δεν ισοδυναμεί με τίποτα, αφού η φτώχεια και οι επιδημίες κυριαρχούν, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι τέτοιες μικρές και ταυτόχρονα σημαντικές πρωτοβουλίες δίνουν ελπίδα και θάρρος για επιβίωση.

Η ίδρυση του Ορφανοτροφείου, καθώς και ο εξοπλισμός Νοσοκομειακής Μονάδας στην περιοχή αυτή είναι πράξεις ευθύνης, αλλά και υποχρέωσης εκείνων, που συγκαταλέγονται στον πολιτισμένο κόσμο.

Δεν είναι πράξεις προβολής και δημοσίων σχέσεων, αλλά καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε με ανιδιοτέλεια τα παιδιά, του αρρώστους, τον Άνθρωπο.

Η ΟΤΟΕ με αυτή την έννοια συμμετέχει στην εκδήλωση αυτή, θεωρώντας καθήκον της την Αλληλεγγύη και την προσφορά εκ μέρους του Τραπεζοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος, στους κατοίκους της Δυτικής Αφρικής.

Ευχαριστούμε το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού, που μας έδωσε την ευκαιρία να συμβάλλουμε με τις δικές μας δυνάμεις στους σκοπούς αυτής της εκδήλωσης και ευχόμαστε καλή επιτυχία.