Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Ομιλία] ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Δημήτρη ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΟΠΤ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/9/2004

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Δημήτρη ΚΟΥΣΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΟΠΤ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η πρωτοβουλία του ΣΟΠΤ να καλέσει όλες τις παραγωγικές τάξεις και τους φορείς του νομού μας αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Θα είμαι παρών σ’ αυτή τη συνάντηση και θα προσπαθήσω να συμβάλλω με τις προτάσεις μου, τόσο για τη συνέχεια αυτής της τόσο σημαντικής κοινής προσπάθειας, όσο και για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα φλέγοντα ζητήματα ανάπτυξης του Νομού μας.

Είναι, πλέον, απαραίτητο να βάλουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να δούμε το κοινό συμφέρον όλων μας, που είναι η πρόοδος και η ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Εάν δεν πιέσουμε όλοι μαζί, παραγωγικές τάξεις, φορείς και βουλευτές, σαν ένα ενιαίο «Μεσσηνιακό λόμπι», να ολοκληρωθούν όλα τα αναγκαία έργα υποδομής στο οδικό δίκτυο και γενικότερα στην ταχεία και ασφαλή σύνδεση του νομού μας οδικώς, αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς με την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Μεσσηνία θα αποκτήσει το ρυθμό και την ποιότητα ανάπτυξης που χρειάζεται, το επίπεδο ευημερίας που δίκαια προσδοκά.

Είναι καιρός να συνεννοηθούμε και να συντονιστούμε για θεμελιώδη θέματα του Νομού (όπως η Ιόνια Οδός, οι υποδομές, η ένταξη στη Δ’ ζώνη κινήτρων του αναπτυξιακού Νόμου, η αγροτική ανάπτυξη, η απασχόληση, οι εκπαιδευτικές, οι τουριστικές υποδομές κ.α). Να κινηθούμε συντεταγμένα, πέρα και πάνω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και επιμέρους τοπικά ή συντεχνιακά συμφέροντα.

Είναι ωραίο να λέγεται ότι «ήρθε η ώρα της περιφερειακής ανάπτυξης». Αλλά δεν θα μας τη δώσει κανείς στο πιάτο…

Γι’ αυτό πιστεύω πως πέρα από τις μεμονωμένες απόψεις και πρωτοβουλίες του καθενός μας, υπάρχει σοβαρό και βιώσιμο πεδίο συνεννόησης και κοινής δράσης όλων των Μεσσήνιων, όπου και σε όποια θέση και να βρίσκονται, αρκεί να το θελήσουμε.

Η μέχρι σήμερα δράση και οι πρωτοβουλίες του ΣΟΠΤ είναι ένα καλό και ενθαρρυντικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση, που αξίζει να αξιοποιηθεί και να διευρυνθεί!