Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

’ρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [’ρθρο] Τοποθέτηση του Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, για τα σχέδια της Κυβέρνησης για την Ιόνια Οδό και την Ανάπτυξη της Μεσσηνίας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 26/11/2004

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2004

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει να αφήσει τη Μεσσηνία εκτός Ιονίας Οδού.

Επιβεβαιώνεται ότι η άρνησή τους να απαντήσουν υπεύθυνα στη Βουλή για την τύχη της Ιονίας Οδού, υπέκρυπτε τους απαράδεκτους σχεδιασμούς τους να αποστερήσουν τη Μεσσηνία από το δικαίωμά της να είναι προσπελάσιμη. Από το δικαίωμά της να αναπτυχθεί και να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει.

Πριν από 10 ακριβώς μήνες ο κ. Καραμανλής δεσμευόταν ρητά και κατηγορηματικά στην Καλαμάτα ότι: «προωθούμε άμεσα την κατασκευή του Δυτικού Οδικού άξονα από εδώ στην Πάτρα».

Μέσα σε 10 μήνες ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους και ανακάλυψαν ότι η κατασκευή του εν λόγω Οδικού ’ξονα από τον Πύργο – Τσακώνα «είναι ασύμφορη για τους ιδιώτες» !

Ακυρώνουν έτσι την αναπτυξιακή και την κοινωνική διάσταση ενός μεγάλου έργου για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Ενός έργου που οραματίστηκε και σχεδίασε το ΠΑΣΟΚ, για να ενώσει τη χώρα μας και την Ευρώπη με τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική.

Αποδεικνύεται έτσι, για μια ακόμη φορά, ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει αναπτυξιακή στρατηγική και ότι είναι δέσμια συγκεκριμένων συμφερόντων.

Η Μεσσηνία αλλά και οι άλλοι Νομοί δεν πρέπει να αποδεκτούν τον ευνουχισμό της Ιονίας Οδού. Είναι ευνουχισμός της ίδιας της ανάπτυξης του Νομού μας και της ευρύτερης περιοχής.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Σ.Ο.Π.Τ. , το Εργατικό Κέντρο, όλοι οι φορείς, όλοι οι πολιτικοί και οι πολίτες, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με ΕΝΟΤΗΤΑ – ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΕ ΑΓΩΝΑ.