Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Άρθρο] Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, στις Εφημερίδες, "ΦΩΝΗ", "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", με τίτλο, "Σκληρή Λιτότητα στην Θέση των Υποσχέσεων για Αυξήσεις και Πραγματική Σύγκληση"
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/11/2004

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ

Η μονομερής ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Δείχνει την πρόθεση του επανανεκλεγέντος Προέδρου των Η.Π.Α. να προχωρήσει στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης στρατηγικής σε μια συνολική διευθέτηση – τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων των Η.Π.Α. στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η απουσία μιας ενεργού, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και η τακτική της απραξίας και του θεατή στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή δρώμενα, από την Κυβέρνηση Καραμανλή, γίνεται πλέον φανερό ότι οδηγεί σε απώλειες πλεονεκτημάτων και κεκτημένων.

Πλεονεκτημάτων και κεκτημένων που δημιούργησαν για την Ελλάδα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια μιας ενεργούς, ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής. Μιας πολιτικής που αναβάθμισε το κύρος της χώρας και απέτρεψε τέτοιες αρνητικές εξελίξεις από το 1993 έως σήμερα.

Η Κυβέρνηση ή γνώριζε αυτό το ενδεχόμενο και δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει ή το αγνοούσε οπότε είναι υπόλογη απέναντι στον Ελληνικό Λαό γιατί σ’ αυτό το οκτάμηνο δεν πήρε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε αυτό ως ανοιχτό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί όχι μονομερώς αλλά στα πλαίσια των διαδικασιών που το ΠΑΣΟΚ είχε διασφαλίσει (δηλαδή στα πλαίσια του Ο.Η.Ε).

Σε κάθε περίπτωση εμείς την καλούμε άμεσα να προσέλθει στο Εθνικό Κοινοβούλιο και να ενημερώσει τη Βουλή και τον Ελληνικό Λαό και να χαραχθεί μια Εθνική στρατηγική που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της Χώρας.