Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Ομιλία] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ, ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗ ΚΑΤ� ΑΡΘΡΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/3/2006

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2006

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ,
ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗ ΚΑΤ� ΑΡΘΡΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΤΟΥ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,

Ακούγοντας κανείς προσεκτικά τους αγορητές της Νέας Δημοκρατίας, θα έβγαζε αβίαστα το συμπέρασμα ότι ακολούθησαν το στρατιωτικό δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Γιατί, κύριοι της Κυβέρνησης, αντί μετά την απόφαση της EUROSTAT να απολογείστε και να ζητάτε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί εκθέσατε τη χώρα, υπονομεύσατε το κύρος της, τη διαπραγματευτική της δυνατότητα και την πιστοληπτική της ικανότητα, γιατί την οδηγήσατε σε έλεγχο και εποπτεία, γιατί, με πρόσχημα τη λεγόμενη απογραφή, εφαρμόζετε την πιο σκληρή και ανάλγητη εισοδηματική πολιτική, έρχεστε εδώ σήμερα και ζητάτε και τα ρέστα !

Μας κατηγορήσατε ότι δεν κάναμε καλή καταγραφή των αμυντικών δαπανών. Απάντησε, βέβαια, με στοιχεία ο Κοινοβουλευτικός μας Εκπρόσωπος, ο κ. Φλωρίδης. Όμως, εγώ θέλω να ρωτήσω ευθέως τον κ. Μπέζα: Πείτε μας, κύριε Υφυπουργέ, η παραγγελία που κάνατε για τα τριάντα συν δέκα, δηλαδή συνολικά σαράντα F-16 ύψους, κατ εσάς, 2.500.000.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση, πού την έχετε εγγράψει ή πού και πότε θα την εγγράψετε, στο χρέος ή στο έλλειμμα; Περιμένουμε σήμερα -και όχι αύριο- μια συγκεκριμένη απάντηση πάνω σ αυτό!

Ακούσαμε πολλούς συναδέλφους από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό -άκουσον, άκουσον- να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό και να επαίρεται για την απόφαση του ECOFIN, για μια απόφαση που αντιστοιχεί σε μια εντελώς τυπική διαδικασία, η οποία επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια.

Όμως, γιατί πραγματικά επαίρονται; Μήπως γιατί μείωσαν το έλλειμμα που τεχνητά η Νέα Δημοκρατία, από τη μία με τη λεγόμενη απογραφή και από την άλλη με τη χωρίς σχέδιο και όραμα οικονομική της πολιτική, δημιούργησε;

Επαίρεστε, γιατί, οδηγήσατε την ανάπτυξη της χώρας από το 4,7%, που σας παραδώσαμε, στο 3,5%;

Επαίρεστε γιατί η ανεργία καλπάζει με διψήφια νούμερα, γιατί ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 3,5% και η ακρίβεια καθημερινά ροκανίζει το εισόδημα των εργαζομένων;

Μήπως επαίρεστε για την εισοδηματική πολιτική -που θα συζητήσουμε σε λίγο- η οποία, αντί να δίνει αυξήσεις, κάνει μειώσεις στο πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων;

Γι αυτά επαίρεστε;

Κύριε Πρόεδρε,

Κλείνοντας αυτή την πολύ σύντομη παρέμβαση, θα συμφωνήσω μ ένα απ αυτά που είπε ο κ. Μπέζας, ότι η λεγόμενη απογραφή έχει περάσει -όπως είπε- στην ιστορία του τόπου. Ναι, θα συμφωνήσω ότι έχει περάσει στην ιστορία του τόπου, αλλά σαν μια πολύ μελανή πτυχή της !

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι δυστυχώς δεν πήρα απαντήσεις από την τοποθέτηση του κυρίου Υφυπουργού στα ζητήματα που έθεσα και για τον Τελωνειακό Κώδικα και για ορισμένα άλλα θέματα.

Ευχαριστώ.