Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Συνέντευξη] Συνέντευξη : στην εφημερίδα "ΕΞΠΡΕΣ"
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 5/10/2006

Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2006

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ

1. Αν το αποτέλεσμα των Νομαρχιακών Εκλογών είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ, πρέπει ο Γ. Παπανδρέου να θέσει θέμα εκλογών;

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των νομαρχιακών εκλογών, που θα είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρός μας έχει επανειλημμένα δηλώσει «όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα» . Με την πολιτική της Ν.Δ οξύνονται συνεχώς τα προβλήματα, συντελείται βίαιη αναδιανομή εισοδήματος υπερ των οικονομικά ισχυρότερων, οι δε αποκαλούμενες μεταρρυθμίσεις είναι στην ουσία πελατειακές διευθετήσεις και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς κανένα όφελος για τους πολίτες και τη χώρα.

2. Που βάζετε τον πήχη επιτυχίας του ΠΑΣΟΚ στις Νομαρχιακές εκλογές; Το γεγονός ότι κατεβαίνει αυτόνομα στις περισσότερες Νομαρχίες, μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για την απήχηση που έχει στο εκλογικό σώμα;

Στόχος μας είναι η αλλαγή του νομαρχιακού χάρτη, με εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων συνδυασμών με προοδευτικά προγράμματα, με στήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης, με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση, παρ� ότι έχει τα δικά της τοπικά-αυτοδιοικητικά κριτήρια, θα στείλει και γενικότερα πολιτικά μηνύματα, αποτελώντας ακόμα καλύτερο εφαλτήριο για την πολιτική μας παρέμβαση και τη νίκη μας στις ερχόμενες εκλογές.

3. Πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε «αθέμιτες και ολιγοπωλιακές πρακτικές των Τραπεζών». Θα ζητήσετε παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού;

Η ευθύνη για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού ανήκει στην Κυβέρνηση! Σε πρόσφατη Ερώτησή μας στη Βουλή, επισημαίνουμε τις εκτεταμένες αθέμιτες και ολιγοπωλιακές πρακτικές των Τραπεζών, ζητάμε να ελεγχθούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης αυτών των πρακτικών από τον κατά τα άλλα� παρατηρητή κ. Αλογοσκούφη και την «αμέτοχη» Κυβέρνηση !