Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Άρθρο] Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", με τίτλο, "Το COLPO GROSSO της αναθεώρησης"
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/10/2006

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ  12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

�Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά
Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

Το COLPO GROSSO της «αναθεώρησης»

Το ότι μέσα σε μια νύκτα έγιναν κατά 25% πλουσιότεροι, χωρίς ούτε ένα επιπλέον ευρώ στην τσέπη, οι συμπολίτες μας το εισέπραξαν, επιεικώς, ως «ανέκδοτο» ! Κατόπιν συνειδητοποίησαν ότι το έργο της αναθεώρησης του ΑΕΠ από την Κυβέρνηση και της κατάθεσης «πειραγμένου», στα περισσότερα μεγέθη του, Προϋπολογισμού για το 2007, είναι αλληλένδετο με το �colpo grosso� της δημοσιονομικής Απογραφής, που διέσυρε τη χώρα και την έθεσε υπό κοινοτική επιτήρηση.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, αφού συνειδητά έριξε τη χώρα στα Τάρταρα της ανυποληψίας, στις συμπληγάδες της δημοσιονομικής επιτήρησης, για να ακυρώσει την πλειονότητα των προεκλογικών της δεσμεύσεων και αφού συστηματικά αφαίμαξε τους πολίτες, έρχεται ως δια μαγείας να μας παρουσιάσει τη χώρα ως δημοσιονομικά ανανήψασα, φέρνοντάς την ξανά στον αφρό των ξαναζεσταμένων προεκλογικών υποσχέσεων.

�Ομως η ανάπτυξη, το εισόδημα και η καθημερινότητα του πολίτη καμιά σχέση δεν έχουν με τα «πειραγμένα» μεγέθη και την τεχνηέντως στημένη ευημερία των αριθμών του Προσχέδιου Προϋπολογισμού που η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή.

Αυτός ο ξαφνικός πλουτισμός, ελέω Στατιστικής, που ξαφνικά μας προέκυψε από την αναθεώρηση του ΑΕΠ, προκάλεσε ήδη ειρωνικά σχόλια, διασύροντας τη χώρα διεθνώς για την προέλευσή του και τη μεθόδευση του όλου εγχειρήματος, είναι μια δεύτερη �και εξίσου καταστροφική- απογραφή, που προσλαμβάνει διαστάσεις «αυτογκόλ» σε βάρος της εθνικής οικονομίας, με σοβαρές συνέπειες για την ανάπτυξη και για τον Ελληνικό Λαό.

Ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Κοντοπυράκης της ΕΣΥΕ γνώριζαν, ως ασχοληθέντες και παλιότερα με το θέμα, ότι εκκρεμεί υποχρέωση �και περιθώριο- εκτεταμένης αναθεώρησης του ΑΕΠ για τη χώρα μας. �Ετσι, μεθόδευσαν μια άνευ προηγουμένου εξαπάτηση του ελληνικού λαού !

Πρώτα κατασκεύασαν την Απογραφή, προκειμένου να συκοφαντήσουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και να «αποδείξουν» τις θέσεις τους για � οικονομία τραβεστί ! Με αυτό τον τρόπο, μας έβαλαν υπό κοινοτική επιτήρηση, επέβαλαν μονομερή λιτότητα, αφαίμαξαν τους πολίτες (εξαιρουμένων των οικονομικά ισχυρών�) με αλλεπάλληλα φορολογικά χαράτσια, καθήλωσαν τις παραγωγικές επενδύσεις και τα έργα υποδομής στην Περιφέρεια, αθέτησαν τις φουσκωμένες και παραπλανητικές προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Τώρα, ενόψει νέων εκλογικών αναμετρήσεων, επιστράτευσαν το δεύτερο colpo grosso, την παραχάραξη των δημοσιονομικών μεγεθών και την αναθεώρηση του ΑΕΠ, προκειμένου πάση θυσία να βγουν από την κοινοτική επιτήρηση, ώστε να είναι σε θέση να «ξανασερβίρουν» στον Ελληνικό λαό ξαναζεσταμένες προεκλογικές υποσχέσεις!

Πρόκειται για μια μεθόδευση του τύπου «Πρώτα βρίσκουμε την έξοδο, μετά κατασκευάζουμε (όσο πιο βαθύ γίνεται...) το λαγούμι και στο τέλος της περιόδου λέμε στους ανυποψίαστους πολίτες, που συνειδητά χώσαμε μέσα: βρήκαμε φως στην άκρη του τούνελ, σας βγάζουμε στο φως, δοξάστε μας! »

Αν είναι να τους δοξάσουμε, να τους προτείνουμε για το ... Νόμπελ εξαπάτησης και εθνικολογιστικής αλχημείας!

Το προσχέδιο Προϋπολογισμού που κατέθεσαν στη Βουλή, δεν είναι καν ένα προσχέδιο με αστερίσκους, όπως το περσινό. Είναι λογιστικά «πειραγμένο», είναι ολόκληρο μια μαγική εικόνα!

Εκθέτει την Κυβέρνηση και τη χώρα μας διεθνώς με τις επικοινωνιακές φούσκες και τους λογιστικούς χειρισμούς που περιέχει , εντείνει τα αδιέξοδα της οικονομίας και των πολιτών με την πλήρη απουσία ακόμα και της στοιχειώδους αναδιανεμητικής και αναπτυξιακής δυναμικής, της κοινωνικής ευαισθησίας, της ειλικρίνειας αλλά και της βούλησης για πραγματική δημοσιονομική εξυγίανση, που οφείλει να διαθέτει κάθε Προϋπολογισμός άξιος να υποκινήσει, να υπηρετήσει και να εμπνεύσει τους πολίτες αυτής της χώρας!

Με αυτό το Προσχέδιο Προϋπολογισμού πέφτει, επιτέλους, αυλαία στην εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού από αυτή την Κυβέρνηση!