Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Άρθρο] Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", με τίτλο, "Το μεγάλο κόλπο"
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 9/10/2006

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

«Το μεγάλο κόλπο...»

Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

�Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά
Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

Το μεγάλο κόλπο�

Ο φετινός Προϋπολογισμός για το 2007 και όσα «μαγειρεύει» η Ν.Δ. το τελευταίο χρονικό διάστημα στις οικονομικές εξελίξεις (αναθεώρηση ΑΕΠ κλπ), σηματοδοτούν το κλείσιμο της αυλαίας σε ένα προεπιλεγμένο έργο, που παίχτηκε σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το 2004, με την αναρρίχησή της στην εξουσία, η Ν.Δ. συνειδητοποίησε πως έπρεπε να βρει τρόπο διαφυγής από το βρόγχο των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ώστε να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της.

Ως όχημα γι� αυτό το εγχείρημα επελέγη το colpo grosso της δημοσιονομικής Απογραφής. Με συστηματική διαστρέβλωση και παραποίηση των δημοσιονομικών δεδομένων, η Κυβέρνηση προσπάθησε να αποδείξει ότι τα περί «οικονομίας τραβεστί» που προπαγάνδιζε προεκλογικά ήταν πραγματικά.

Πάνω σ� αυτή την παραχάραξη, στήριξε μια πολιτική σκανδαλώδους αναδιανομής των εισοδημάτων υπέρ των λίγων και ισχυρών, με τη φορολογική και την εισοδηματική πολιτική, τις οποίες ακολούθησε μέχρι σήμερα.

Οι οικονομικοί επιτελείς της Κυβέρνησης εμφανίζονται σήμερα ως νέοι μάγοι των εθνικολογιστικών μεγεθών, ισχυριζόμενοι ότι η οικονομία ανένηψε με την πολιτική που άσκησαν.

Πρόκειται για μια μεθόδευση του τύπου «Πρώτα βρίσκουμε την έξοδο, μετά κατασκευάζουμε �όσο πιο βαθύ γίνεται�- το λαγούμι και στο τέλος της περιόδου λέμε στους πολίτες που συνειδητά χώσαμε μέσα: βρήκαμε φως στην άκρη του τούνελ, σας βγάζουμε στο φως, δοξάστε μας!».

�Αλλωστε, ο κύριος Αλογοσκούφης και ο κύριος Κοντοπυράκης της ΕΣΥΕ έχουν προϋπηρεσία σε τέτοιου είδους αλχημείες, όταν στην περίοδο 1990-93 ο πρώτος ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο δεύτερος Γενικός Γραμματέας της ΕΣΥΕ. Ετοιμάζονται δε να ξαναζεστάνουν τις «παγωμένες» προεκλογικές τους υποσχέσεις, βάσει μιας εικονικής δημοσιονομικής προόδου, που δήθεν επιτεύχθηκε επί των ημερών τους!

Το που πήγαν οι εξαγγελίες για «πάταξη του σπάταλου κράτους και εξοικονόμηση 10 δις ευρώ», για μείωση της υπερχρέωσης του �Ελληνα πολίτη (με τη δική τους «χρηστή διαχείριση» και παρά το συνεχές ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας το κατά κεφαλή δημόσιο χρέος πήγε από 18.000 ευρώ το 2003, στα 23.000 ευρώ το 2006), της ανάπτυξης στο 5% ετησίως, της αντιμετώπισης της ακρίβειας και (χωρίς μαγειρέματα στους δείκτες�) της ανεργίας, είναι «ψιλά γράμματα» !

Αυτό που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση δεν είναι η ανάπτυξη και η δημοσιονομική εξυγίανση, ούτε η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, αλλά ο έλεγχος του κράτους, η ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών σχέσεων με τους ισχυρούς και η πάση θυσία ανανέωση της κυβερνητικής εντολής!

�Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι πολίτες δεν είναι κρετίνοι για να καταπίνουν αμάσητη την κάθε λογής προπαγάνδα που τους σερβίρουν με τόσο προκλητικό τρόπο!

Οι � «ταξιαρχίες των ενάρετων», που αποδείχθηκαν «συμμορίες λαφυραγωγών», - όπως χαρακτηριστικά έγραψε έγκριτος δημοσιογράφος σε κυριακάτικη εφημερίδα- θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει στο Πάνθεον της εξαπάτησης και στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, αλλά και στα εκλογικά αποτελέσματα, όποτε και να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές!