Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Άρθρο] Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα "ΑΥΡΙΑΝΗ", με τίτλο, "Μεταρρυθμίσεις" και ιστορίες με δράκους!
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3/10/2006

Εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ  03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

�Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά
Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ !

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε μια απίθανη παρέλαση «γαλάζιων εκλεκτών», που γρήγορα απώλεσαν τη λεοντή των «αρχαγγέλων της κάθαρσης», για να αποδειχθούν μικροί, λίγοι και άξιοι μόνο για τηλεoπτικές επιδείξεις ενδοκομματικών αλληλοκαρφωμάτων, με σπόνσορες, κομματικούς εργολάβους και «δακτυλοδεικτούμενους-πρώην αστέρες- με χειροπέδες». Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της, όταν δεν δηλώνει δικαιωμένη (!) και υπερήφανη που μας...επέτρεψε να μάθουμε όσα δεν θα μπορούσε, πλέον, να συγκαλύψει !

Μ� αυτά και μ� αυτά, παραλίγο να ξεχάσουμε τον μεταρρυθμιστικό οίστρο του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, στην απέλπιδα προσπάθειά του να ξεγελάσει την κοινή γνώμη για τα όσα δεσμεύτηκε να κάνει και δεν έκανε, για τις ευθύνες που άλλοτε για ψύλλου πήδημα απέδιδε και σήμερα, μετά από 2,5 χρόνια δικής του διακυβέρνησης, δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν αναγνωρίζει, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την «ώρα της περιφέρειας» που δεν ήλθε, για την «επανίδρυση του κράτους» που μεταφράστηκε σε... ρεσάλτο εξυπηρέτησης των κουμπάρων, των «γαλάζιων παιδιών» και των κάθε λογής ιδιοτελών συμφερόντων.

Κι όμως: το παραμύθι των μεταρρυθμίσεων του κ. Καραμανλή διαθέτει και θησαυρό, και κουμπάρους, και δράκο!

Οι κουμπαροδουλειές είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου των πελατειακών διευθετήσεων μεμονωμένων συμφερόντων και της εκποίησης δημόσιας περιουσίας, χωρίς όφελος για την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη χώρα, που ο κ. Καραμανλής και η παράταξή του βαφτίζουν «μεταρρυθμίσεις».

Να θυμηθούμε πως η «μεταρρύθμιση» για τις υπερωρίες πήρε ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τους εργαζόμενους και το έδωσε στους εργοδότες;

Να θυμηθούμε πως η «μεταρρύθμιση» για το ωράριο των καταστημάτων έγινε για λίγους «μεγάλους» και όχι για θέσεις εργασίας;

�Η μήπως δεν βλέπουμε πως οι «μεταρρυθμιστικές» ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών και δημόσιων επιχειρήσεων, στη λογική, δήθεν, της ενίσχυσης του ανταγωνισμού, γίνονται προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, με αδιαφανή εκποίηση δημόσιας περιουσίας, με μετάθεση εργοδοτικών υποχρεώσεων στους ασφαλισμένους, αλλά και με γιγάντωση της κερδοσκοπίας και των καρτέλ στις αντίστοιχες αγορές;

Η «μεταρρυθμιστική» διαχείριση της Ν.Δ. στις ΔΕΚΟ όχι μόνο οδηγεί στην εκτίναξη των χρεών και στη σοβαρή επιδείνωση των αποτελεσμάτων τους, αλλά στοχεύει συνειδητά στην απαξίωση και στη φθηνή τους εκχώρηση σε ιδιώτες, που δεν θα χάσουν, βέβαια, την ευκαιρία να εκδηλώσουν την... «επενδυτική εμπιστοσύνη τους» στην ελληνική οικονομία, μπαίνοντας στο χορό της αρπαχτής και της ασύδοτης κερδοσκοπίας σε βάρος των πολιτών της χώρας μας!

Αυτή τη μοίρα επιφυλάσσουν οι αδιαφανείς συμπράξεις και οι «μεταρρυθμιστικές» πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, σε μια σειρά από υπηρεσίες και υποδομές, που ο ελληνικός λαός απέκτησε με πολλή προσπάθεια και με θυσίες!

Ο ιστός των «μεταρρυθμίσεων» επεκτείνεται και στην Παιδεία, με την απόπειρα της Κυβέρνησης να μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε οίκους εμπορίας και τη νεολαία μας σε υποχείρια κερδοσκόπων της Γνώσης, «γαλάζιων συνεντεύξεων», «κομματικών εγκυκλίων για προσλήψεις» και κάθε λογής πελατειακών μηχανορραφιών.

Με τέτοιες «μεταρρυθμίσεις», δεν είναι ν� απορούμε γιατί ζει, βασιλεύει και θεριεύει η διαφθορά επί των ημερών της «νέας διακυβέρνησης» !

Δεν είναι ν� απορούμε γι� αυτά που βλέπουμε και ακούμε τις τελευταίες μέρες, όταν, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, η Κοινωνία γίνεται έρμαιο μιας ασύδοτης Αγοράς, αντί η Αγορά να υποτάσσεται στους κανόνες, στη συνοχή και στο συμφέρον της Κοινωνίας. �Οταν η εκποίηση δημόσιας περιουσίας υποκαθιστά κάθε έννοια αναπτυξιακού σχεδιασμού. �Οταν η ανταγωνιστικότητα της ασυδοσίας των λίγων και της μιζέριας των πολλών αντικαθιστά το δυναμισμό μιας σύγχρονης κοινωνίας της Γνώσης. �Οταν πισωγυρίζουμε στις πιο καθυστερημένες και πελατειακές λογικές, με το θησαυρό της δημόσιας περιουσίας να κάνει φτερά, αφήνοντας ψίχουλα για τις ανάγκες της κοινωνίας!

Τέτοιες «μεταρρυθμίσεις», τρέφουν και τους κουμπάρους και το δράκο του παραμυθιού, γυρίζοντάς μας δεκαετίες ολόκληρες πίσω !

Ως πότε θα...μασάμε την καραμέλα των «μεταρρυθμίσεων» και τις ιστορίες με δράκους αυτής της Κυβέρνησης;