Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Άρθρο] Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα "ΑΞΙΑ", με τίτλο, "«Έγκλημα» και ...τιμωρία!"
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 24/3/2006
Εφημερίδα Η ΑΞΙΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

«ΕΓΚΛΗΜΑ» ΚΑΙ � ΤΙΜΩΡΙΑ!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΣΕΛΑ
Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

Όταν πριν από δύο χρόνια περίπου η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εξήγγειλε πομπωδώς τη διενέργεια της περιβόητης «Απογραφής», κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τις πραγματικές διαστάσεις που θα είχε αυτό το εγχείρημα για τους πολίτες και τη χώρα μας.

Όπως σε ορισμένες κινηματογραφικές ταινίες που χρειάζεται να δεις το τέλος τους για να καταλάβεις το σενάριό τους, έτσι και η «Απογραφή» αποκαλύπτεται τώρα στις αθέατες πτυχές της σε όλο της το μεγαλείο !

Τώρα ο πολίτης συνειδητοποιεί ότι η Κυβέρνηση:

  • Με πρόσχημα την «Απογραφή» επέβαλε πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους

  • Αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για τις αυξήσεις στις συντάξεις του Ο.Γ.Α. και του ΕΚΑΣ.

  • Περιέκοψε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με αποτέλεσμα να πληγούν οι υποδομές κύρια στην Περιφέρεια και να προστεθούν χιλιάδες άνεργοι στις λίστες της ανεργίας, λόγω της κατάρρευσης των δημοσίων έργων. Η εγκατάλειψη των έργων στην Περιφέρεια είχε ως πρόσθετο αποτέλεσμα την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από Κοινοτικούς Πόρους.

  • Εξαπέλυσε φοροεπιδρομή στους μικρομεσαίους, αυξάνοντας τούς μοναδικούς συντελεστές καθαρού κέρδους, αλλά και στους μισθωτούς, με την επιβολή έκτακτων φορολογικών μέτρων (αύξηση Φ.Π.Α. και έμμεσων φόρων).

Το κόστος για το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανυπολόγιστο. Οι κύριοι Καραμανλής και Αλογοσκούφης «πέτυχαν» να θεωρείται η Ελλάδα ως η μόνη χώρα που �εξαπάτησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενταχθεί στην Ο.Ν.Ε ! Διέγραψαν, όπως παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τις θυσίες του Ελληνικού Λαού και έθεσαν τη χώρα μας σε καθεστώς επιτήρησης.

Η επιλογή της Ν.Δ. έγινε ενώ γνώριζε ότι το 2003 η EUROSTAT είχε συστήσει ειδική Επιτροπή για να διαμορφώσει ενιαίους κανόνες για όλες τις χώρες-μέλη σχετικά με τον τρόπο εγγραφής των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η Κυβέρνηση, χωρίς κανείς να της το ζητήσει, προτίμησε να αλλάξει τον τρόπο εγγραφής, αντί να περιμένει αυτή την απόφαση. Προχώρησε συνειδητά στο φιάσκο της «Απογραφής», θέτοντας πάνω από τα Ελληνικά και τα κοινωνικά συμφέροντα τους κομματικούς της στόχους και τις σκοπιμότητες. Μάταια προσπαθεί σήμερα να αποσείσει τις ευθύνες της για τον εθνικό μας αυτοχειριασμό επικαλούμενη τις πρόσφατες δηλώσεις Αλμούνια!

Η ταινία «παίχτηκε» στο σύνολό της και ο πολίτης έχει πλέον μπροστά του όλο το� σενάριο! Το βίωσε και το βιώνει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο !

Γι΄ αυτό και η ώρα της τιμωρίας, για τους εμπνευστές αυτού του «εγκλήματος», δεν θα αργήσει να έλθει