Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Συνέντευξη] ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17/1/2008

1.Πως σχολιάζετε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέους κανονισμούς προσωπικού στις ΔΕΚΟ (σύνθεση μισθών με την παραγωγικότητα, ευελιξία στις μετατάξεις, αυξήσεις 3,5%, υπογραφή 3ετών συμβάσεων κ.α);

Η αντίδραση των εργαζομένων και η πίεση της Αντιπολίτευσης δεν επέτρεψαν την εφαρμογή του Ν.3426/05, με τον οποίο η Κυβέρνηση επιχείρησε να αλλάξει μονομερώς τους ισχύοντες Κανονισμούς Εργασίας, να αφαιρέσει εργασιακά δικαιώματα, ώστε να διευκολύνει την πώληση των ΔΕΚΟ. Πνιγμένη στη δυσοσμία των σκανδάλων, η Κυβέρνηση μάλλον επαναφέρει  σήμερα αυτό το ζήτημα ως αντιπερισπασμό, για να αλλάξει την εξαιρετικά  δυσμενή γι’ αυτήν ατζέντα.

2. Η κατάθεση στη Δικαιοσύνη του ονόματος του κομιστή του Dvd απαλλάσσει το Μαξίμου από τις πολιτικές του ευθύνες;

Ο κ. Ανδριανός, μετά από πίεση 20 ημερών, έπραξε το αυτονόητο. Αυτό  δεν απαλλάσσει τον Πρωθυπουργό από τις μεγάλες και προφανείς ευθύνες του για τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας της Κυβέρνησής του, στελέχη της οποίας θεωρούν τη Δημόσια Διοίκηση φέουδό τους, για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων σε βάρος του Δημόσιου συμφέροντος. Χρεώνεται, πέραν των άλλων, την πρωτοφανή απαξίωση και τον διασυρμό του πολιτικού συστήματος της χώρας.      

3.Οι αποκλεισμοί στελεχών από την ΚΟΕΣ αποτελούν κίνδυνο διάσπασης για το ΠΑΣΟΚ;

Δεν είμαι υπέρ του αποκλεισμού στελεχών και της ύπαρξης διαχωριστικών γραμμών στο ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Πρόεδρός μας, ο Γ. Παπανδρέου.

Δεν βλέπω κίνδυνο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ. Όσοι συντηρούν τέτοια σενάρια, αντικειμενικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα όσων θέλουν να διαιωνίζεται η Δεξιά στην εξουσία. Τα κόμματα, άλλωστε, δεν δημιουργούνται από τα πάνω. Είναι ώριμο αποτέλεσμα πολύχρονων κοινωνικών διεργασιών και απαιτήσεων της λαϊκής βάσης.