Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Άρθρο] Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", με τίτλο, "Τα αποκαΐδια της "επανίδρυσης"
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 29/7/2007

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ  2007

Άρθρο του Δημήτρη Κουσελά
Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

Τα αποκαΐδια της "επανίδρυσης"

Είναι γνωστό και παγιωμένο στη συνείδηση των πολιτών πως ο λαός μας δεν είδε τις «καλύτερες μέρες» που του υποσχέθηκε η� «νέα Διακυβέρνηση» και πως οι περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» αποδείχθηκαν �θελήματα για τα συμφέροντα των ισχυρών.

Αυτό όμως που ζουν εδώ και ένα μήνα οι συμπολίτες μας, στη Μεσσηνία και σε ολόκληρη την Ελλάδα, την πλήρη αποκαθήλωση, την απογύμνωση του κομματικού Κράτους της «επανίδρυσης», είναι πολύ χειρότερο: η γενικευμένη εικόνα διάλυσης, αποσυντονισμού και κυβερνητικής ανευθυνότητας, η καταρράκωση κομβικών λειτουργιών του Κράτους για την ασφάλεια του πολίτη και για τη διαφύλαξη των περιβαλλοντικών μας πόρων, έρχεται οδυνηρά να συμπληρώσει τη γνωστή �πλέον- ανασφάλεια της καθημερινότητας του πολίτη.

�Όταν όλη η Ελλάδα καίγεται, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να προσπαθούν να αντισταθμίσουν, ηρωϊκά και με αυταπάρνηση, την προφανή έλλειψη προετοιμασίας και στοιχειώδους συντονισμού των ανευθυνοϋπεύθυνων αρμοδίων, οι άλλοτε σημαιοφόροι του «δεν υπάρχει Κράτος» και του «παραιτηθείτε εδώ και τώρα» παριστάνουν ότι δεν έχουν ξαναδεί στην Ελλάδα πυρκαγιές και προσπαθούν, ως συνήθως, να αποποιηθούν και να μεταθέσουν οπουδήποτε αλλού τις ευθύνες τους.

Ακόμα χειρότερα, επιδίδονται σε συκοφαντικούς τσαρλατανισμούς και σε φαιά υπονοούμενα, πυρπολώντας την ίδια την πολιτική ζωή του τόπου !

Αγγίζουν, πλέον, τα όρια της γελοιότητας οι πάγιες προσπάθειες της Κυβέρνησης να φορτώνει στο ΠΑΣΟΚ ότι στραβό συμβαίνει στον τόπο!

Η Κυβέρνηση δεν ήταν που ακύρωσε τις απαιτούμενες προσλήψεις μονίμων και καθυστέρησε τις φετινές προσλήψεις εποχιακών πυροσβεστών ;

Η Κυβέρνηση δεν ήταν που αρνήθηκε να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για τα αναγκαία πυροσβεστικά μέσα;

Η Κυβέρνηση δεν ήταν που έκρινε «αχρείαστους» 3.000 επιπλέον πυροσβέστες, προτιμώντας να προσλάβει 6.000 αγροφύλακες, για να εποπτεύουν, κατόπιν εορτής, την καμένη γη ;

Η Κυβέρνηση δεν ήταν που για λόγους κομματικής σκοπιμότητας και βολέματος ημετέρων «καθάρισε» τους πιο άξιους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία;

Η Κυβέρνηση δεν ήταν που αυτάρεσκα δήλωνε πανέτοιμη, αυτή δεν όφειλε να έχει προβλέψει και σχεδιάσει τον αναγκαίο συντονισμό Πυροσβεστικής, Δασαρχείων, Αστυνομίας, Ενόπλων Δυνάμεων και εθελοντών, αντί συστηματικά να υποβαθμίζει, καθ� όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα θητείας της, το έργο, τις υποδομές και το δυναμικό τους;

Υπήρξαν και στο παρελθόν καταστροφικές πυρκαγιές, έγιναν και παλιότερα λάθη και παραλείψεις, αλλά τα όσα ζούμε εδώ και ένα μήνα είναι πρωτοφανή και εξοργιστικά.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι πως οι απανταχού αρμόδιοι της Κυβέρνησης «νίπτουν τας χείρας τους» , όπως έκαναν για τα θέματα των υποκλοπών, της βαρύτατα νοσούσας Δημόσιας Υγείας, της καταρράκωσης του θεσμού των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για τα εργατικά ατυχήματα στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, για τα όρια ηλικίας στο Ασφαλιστικό και για τόσα, μα τόσα άλλα !

Ο Ελληνικός λαός βαρέθηκε πια τα πολυκαιρισμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα, τους συκοφαντικούς αντιπερισπασμούς και τις διακηρύξεις- «άλλα λόγια ν� αγαπιόμαστε» του αλαζονικού και ανεύθυνου Κράτους της νεοδημοκρατικής «επανίδρυσης».

Απαιτεί Κράτος και Κυβέρνηση Ευθύνης, λύσεις στα μεγάλα και στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, έμπρακτη φροντίδα για την αποκατάσταση των τεράστιων περιβαλλοντικών καταστροφών, για την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας και του δασικού μας πλούτου .

Εάν η Κυβέρνηση της Ν.Δ. σφυρίζει αδιάφορα για όλα αυτά και περί άλλα τυρβάζει, ο λαός μας δεν προτίθεται �και δεν πρόκειται- να γίνει ξανά «κοψοχέρης»!