Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Άρθρο] Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, στις εφημερίδες
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 25/5/2007

Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ 25 ΜΑΙΟΥ  2007

Εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ 25 ΜΑΪΟΥ  2007

Άρθρο του Δημήτρη Κουσελά
Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ, ΓΙΑΝΝΗ, ΝΑ ΣΕ ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ!

Ο κ. Καραμανλής και η Κυβέρνησή του μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι, αφού με λογιστικές παραχαράξεις αντάξιες ενός Νόμπελ εθνικολογιστικής αλχημείας, κατάφεραν να βάλουν τη χώρα σε καθεστώς επιτήρησης, να αθετήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, να συκοφαντήσουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στέλνοντας στο λαό το φουσκωμένο λογαριασμό της αυθαίρετης Απογραφής τους.

Προς τι, όμως, τα πανηγύρια, τα διαγγέλματα και η ξαναζεσταμένη προεκλογική αερολογία της Κυβέρνησης;

Όπως τεχνητά μας έβαλε στο λαγούμι της επιτήρησης, με αλλαγή των κατά τα άλλα εγκεκριμένων από την Ε.Ε. δημοσιονομικών μεθόδων και υπολογισμών της προηγούμενης Κυβέρνησης, το ίδιο τεχνητά μας βγάζει, μεθοδευμένα αντιστρέφοντας την ίδια διαδικασία.

Τα μόνα πραγματικά στην όλη υπόθεση, είναι ο διεθνής διασυρμός της χώρας, η κοινοτική επιτήρηση ως άλλοθι αθέτησης των προεκλογικών υποσχέσεων της Ν.Δ. και �κυρίως- ο λογαριασμός!

Σε μια τριετία δήθεν ήπιας προσαρμογής, μειώθηκε το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας με φοροεπιδρομή και τεράστια αναδιανομή του εισοδήματος σε βάρος των ασθενέστερων, την ίδια στιγμή που πλούτιζαν οι κουμπάροι, οι μεσάζοντες των ομολόγων, τα μεγάλα συμφέροντα και λοιπές � αυθεντίες της κυβερνητικής «επιχειρηματικότητας»!

Οι «καλύτερες μέρες» έγιναν καπνός και, το χειρότερο, οι παρενέργειες του «μεγάλου κόλπου» της Ν.Δ. με την Απογραφή και την επιτήρηση δεν σταματούν εδώ!

�Εχουμε την κρυφή μετεκλογική ατζέντα της Ν.Δ, τα ανταλλάγματα για την έξοδο, που η Κυβέρνηση συμφώνησε με τον κ. Αλμούνια «κάτω από το τραπέζι» και τα οποία τίποτα καλό δεν προμηνύουν για το Ασφαλιστικό, για το κοινωνικό Κράτος, τη δημόσια περιουσία, για τα εισοδήματα και την ευημερία των περισσότερων πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ δεν τα υιοθετεί, ούτε πρόκειται να τα αναγνωρίσει ως Κυβέρνηση στο σχεδιασμό και στην άσκηση της πολιτικής του.

�Εχουμε τον λογαριασμό της αναθεώρησης του ΑΕΠ, για την οποία θα πληρώσουμε 2δις αναδρομικά το 2007 και 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και χωρίς στην πραγματικότητα οι πολίτες �πλην των «γνωστών-αγνώστων» ειδικών της παραοικονομίας και της αρπαχτής- να έχουν γίνει κατά 26% πλουσιότεροι ! Γι� αυτόν το λογαριασμό που μας φόρτωσαν, τηρούν σιγή ιχθύος ο κατά τα άλλα πανηγυρίζων Πρωθυπουργός και οι άξιοι Υπουργοί του!

�Εχουμε τις δεσμεύσεις Αλογοσκούφη απέναντι στην Ε.Ε. για ισοσκελισμένους Προϋπολογισμούς μέχρι το 2010. Δεσμεύσεις που μεταφράζονται, με ορολογία και λογική Ν.Δ, σε νέες φοροεπιδρομές στο οικογενειακό εισόδημα, σε παραπέρα περικοπές δημοσίων επενδύσεων και σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, σε συνεχιζόμενη λιτότητα σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων και σε ξήλωμα της παιδείας, της υγείας, του κοινωνικού κράτους.

�Εχουμε προεκλογικές �πλέον- εξαγγελίες στη λογική «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι» !

Ας μην πανηγυρίζουν, λοιπόν, οι κυβερνώντες, μοιράζοντας προεκλογικά «καθρεφτάκια» στους «εγχώριους ιθαγενείς», την ίδια στιγμή που κλείνουν το μάτι στους ισχυρούς και στα συμφέροντα που υπηρετούν, για τις πραγματικές δεσμεύσεις και τις δουλείες που ανέλαβαν μετεκλογικά να υλοποιήσουν.

Ο Ελληνικός λαός τους έχει πια καταλάβει.

�Επεσαν οι μάσκες, κατέβηκαν οι�ρομφαίες της επανίδρυσης και της δήθεν χρηστής διαχείρισης !

Και αφού σ� αυτή την Κυβέρνηση αρέσει τόσο να αντιπολιτεύεται το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, αντί να λογοδοτεί για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο η ίδια κυβερνά τον τόπο, ο λαός θα της δώσει, στις επερχόμενες εκλογές, τη θέση που της αξίζει!