Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Άρθρο] Αρθρο του Δημήτρη Κουσελά, Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, στις εφημερίδες
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/3/2007

Εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ  2007

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2007

Άρθρο του Δημήτρη Κουσελά
Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

�Όταν πέφτουν οι πυλώνες�

Οι συμπολίτες μας που πίστεψαν στις προεκλογικές υποσχέσεις και στο πρόγραμμα της Ν.Δ. εισπράττουν, τους τελευταίους μήνες, πλήρη διάψευση των προσδοκιών τους, σε όλα τα επίπεδα.

Αφού συνειδητοποίησαν πως αντί για την πραγματική σύγκλιση που τους είχαν υποσχεθεί, συντελείται μια άνευ προηγουμένου αναδιανομή σε βάρος των ασθενέστερων, αφού ένιωσαν στην καθημερινότητά τους τι σημαίνει ακρίβεια, τώρα ήλθε η σειρά να διαψευσθούν τρεις βασικοί «πυλώνες» της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι «πυλώνες» αυτοί γκρεμίζονται ο ένας μετά τον άλλο σαν χάρτινοι πύργοι. Μαζί μ� αυτούς, καταρρέουν και οι προσδοκίες των πολιτών που «επένδυσαν» όνειρα και ελπίδες, καταθέτοντας την ψήφο τους υπέρ της Ν.Δ.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά στις «μεταρρυθμίσεις». Αφού βαφτίστηκαν μεταρρυθμίσεις οι αδιαφανείς εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και οι απορυθμίσεις εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, έφτασε η ώρα της Παιδείας. Ενός χώρου που είχε ανάγκη ριζοσπαστικών αλλαγών και τομών, μέσα από ουσιαστικό διάλογο και ευρύτερες συναινέσεις, γιατί η Παιδεία είναι εθνικό θέμα.

Η Κυβέρνηση, αντί να αξιοποιήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του για να προχωρήσει στις αλλαγές αυτές, έδειξε πως δεν την ενδιαφέρει η αναβάθμιση της Δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Με τις επιλογές που έκανε, κατάφερε να απομονωθεί από τον πολιτικό κόσμο και την εκπαιδευτική κοινότητα μένοντας, τελικά, μόνη. Μόνη με το νομοσχέδιο που ψήφισε, το οποίο όχι μόνο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά είναι και ανεφάρμοστο.

Ο δεύτερος πυλώνας, αφορά στην ασφάλεια του πολίτη. Η Ν.Δ., αντί να εξασφαλίσει στους πολίτες ασφάλεια και σιγουριά, όπως είχε δεσμευτεί, τους έκανε να αισθάνονται αδύναμοι, φοβισμένοι μπροστά στο αύριο, γεμάτοι αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Ανασφάλεια για τη δουλειά και τη σύνταξή τους. Ανασφάλεια για τα χρέη που έγιναν, πλέον, μόνιμος βραχνάς. Ανασφάλεια για τη ζωή και την περιουσία τους, καθώς η αστυνόμευση είναι ανύπαρκτη σε πολλές περιοχές της χώρας. Ανασφάλεια για την τύχη και το μέλλον των παιδιών τους.

Οι τελευταίες εξελίξεις πιστοποιούν ότι το�. �made in� της ανασφάλειας έχει υπογραφή Ν.Δ !

Ο τρίτος πυλώνας, αφορά στη διαφάνεια. Το πρωτοφανές σκάνδαλο με τις γαλάζιες μίζες και τα χρήματα των ασφαλισμένων δείχνει περίτρανα το πώς εννοεί η Κυβέρνηση το μείζον αυτό ζήτημα.

Αφού η Ν.Δ. ενδύθηκε προεκλογικά τον μανδύα του δημόσιου κατήγορου και του τιμωρού για να υφαρπάσει την ψήφο του Ελληνικού λαού, μετά τις εκλογές αντί να καταπολεμήσει τη διαφθορά, συνέβαλε στην περαιτέρω αύξησή της.

Στην περίπτωση των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι η πιο ευαίσθητη και η πιο κραυγαλέα, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν βελτίωσε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο εποπτείας της διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων, αλλά το κατήργησε στην πράξη.

Η αρμόδια Επιτροπή, που είχε συνεδριάσει 43 φορές μέχρι το 2004, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης έπαψε να λειτουργεί.

Με ευθύνη των στελεχών που διόρισε η Κυβέρνηση, εκατομμύρια ευρώ από εισφορές των εργαζομένων πηγαίνουν για προμήθειες και μίζες, αντί να στηρίζουν τη βιωσιμότητα των ταμείων.

Παρόμοια φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος υπάρχουν παντού.

Φαίνεται πως οι χθεσινοί «αρχάγγελοι της Κάθαρσης» έγιναν σήμερα λαφυραγωγοί του Δημόσιου Τομέα και των ΔΕΚΟ !

Το ΠΑΣΟΚ που εδώ και 2 χρόνια έχει καταθέσει ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και αρκετές μηνυτήριες αναφορές, θα συνεχίσει να αποκαλύπτει και να στιγματίζει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ας μην επιχειρεί, λοιπόν, η Κυβέρνηση ανυπόστατους συμψηφισμούς για να αποσείσει τις ευθύνες της !

Ο Ελληνικός λαός, που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, βγάζει καθημερινά τα συμπεράσματά του. Και όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε κάθε οικοδόμημα, όταν γκρεμίζονται οι βασικοί του πυλώνες!