Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Συνέντευξη] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην Οικονομική Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 6/4/2008

1. Το ΠΑΣΟΚ πίστευε στην ανάγκη συμμαχίας του ΟΤΕ με στρατηγικό σύμμαχο. Τώρα γιατί διαφωνεί με την επικείμενη συμφωνία με την Deutsche Telecom;

Προωθήσαμε τη μετοχοποίηση του ΟΤΕ ώστε να ενισχυθεί με κεφάλαια και τεχνογνωσία. Διατηρήσαμε όμως με νόμο το κρίσιμο ποσοστό του 33% και τη Διοίκησή του γιατί θέλαμε σε ένα στρατηγικού χαρακτήρα οργανισμό τον πρώτο λόγο να έχει το Ελληνικό Δημόσιο.

Η Ν.Δ επέλεξε όχι στρατηγικό σύμμαχο αλλά στρατηγικό επενδυτή. Παραδίδει σκανδαλωδώς τον ΟΤΕ έναντι ευτελούς τιμήματος στην Deutsche Telecom, λειτουργώντας σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και των Ελλήνων πολιτών.

2. Το κόμμα σας κατηγορεί την κυβέρνηση διότι άφησε ανεξέλεγκτη την αγορά με αποτέλεσμα το κύμα ανατιμήσεων. Όμως οι ολιγοπωλιακές πρακτικές δεν είναι σημερινό δημιούργημα.

Προβλήματα με την ακρίβεια υπήρχαν και στο παρελθόν. Ποτέ όμως δεν φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Η Ν.Δ απαξίωσε την επιτροπή ανταγωνισμού και διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που εμείς δημιουργήσαμε.

Ο αρμόδιος για την πάταξη της ακρίβειας Υφυπουργός Ανάπτυξης δηλώνει: “Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει που ξεκινά το υπερβολικό κέρδος». Στέλνει, έτσι, ένα σαφές μήνυμα στους επιτήδειους: Κερδοσκοπήστε άφοβα, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Για αυτό αγνοεί τις προτάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας την αγορά ανεξέλεγκτη.

3. Τι πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ ώστε να ανατρέψει το δεδομένο της χαμηλής δημοτικότητας που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις;

Το ΠΑΣΟΚ μετά από μία δύσκολη συγκυρία αρχίζει να ανακάμπτει. Η διασφάλιση της ενότητας του σε στέρεες βάσεις, η ολοκλήρωση της νέας δομής και λειτουργίας του, η αντιπολίτευση με όρους κοινωνίας και η εξειδίκευση του προγράμματός του, δημιουργούν ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Η Ν.Δ υλοποιώντας ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα

−αναδιανομής σε βάρος των μικρομεσαίων

−εκποίησης του δημοσίου πλούτου

−συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους,

σύντομα θα βρεθεί δεύτερο κόμμα.