Δημήτρης Κουσελάς Δημήτρης Κουσελάς

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Άρθρα / Ομιλίες / Συνεντεύξεις

ΘΕΜΑ [Συνέντευξη] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 13/10/2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΞΠΡΕΣ

13-10-08

Γιατί θεωρείτε αναποτελεσματικές τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τους δανειολήπτες;

Από τη δική μας πρόταση η Κυβέρνηση υιοθέτησε μερικώς δύο σημεία και απέρριψε το σύνολο των διασφαλίσεων που εμείς προτείναμε για τους δανειολήπτες. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ρυθμίσεις της Κυβέρνησης δεν αποτελούν ούτε καν ασπιρίνες για την προστασία των δανειοληπτών. Γι΄ αυτό δεν ψηφίσαμε το σ/ν επί της αρχής και ζητούμε την υιοθέτηση των 7 τροπολογιών που καταθέσαμε, οι οποίες αντιμετωπίζουν πλήρως το πρόβλημα. Εάν η Κυβέρνηση δεν τις αποδεχθεί, θα φέρει ακέραια την ευθύνη για τη διαιώνιση των προβλημάτων των δανειοληπτών.

Τελικά η Κυβέρνηση θα έχει… αναπάντεχο δώρο την χαλάρωση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας;

Η χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια νέα συμφωνία υπέρβασης της κρίσης στη Ελλάδα και στην Ε.Ε., που δεν θα στοχεύει μόνο στη «σταθερότητα» και στην ευημερία των αριθμών, αλλά κυρίως στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Την όποια «χαλάρωση», η Κυβέρνηση οφείλει να την αξιοποιήσει στην παραπάνω κατεύθυνση και όχι για ρουσφετολογικές προσλήψεις και παροχές-ψίχουλα !

Ο νέος προϋπολογισμός είναι προϋπολογισμός εκλογών;

Είναι ένας ανεφάρμοστος προϋπολογισμός για τα «μάτια» της Ε.Ε., ένας προϋπολογισμός που έχει πέσει έξω πριν ακόμα κατατεθεί στη Βουλή! Δεν είναι προϋπολογισμός εκλογών γιατί λειτουργεί φορομπηχτικά και άδικα για τους πολίτες, στραγγίζει την αγορά και τους μικρομεσαίους και βαθαίνει την κρίση. Χρειαζόμαστε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό εξόδου από την κρίση, με στήριξη των μικρομεσαίων στρωμάτων, της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους. Όχι πολιτικές που στέλνουν στα θύματα αντί στους θύτες το λογαριασμό της κρίσης.